Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα ταξίδι στο νεοελληνικό χρόνο

«Relax... Mynotis» είναι ο τίτλος του νέου έργου του Βασίλη Παπαβασιλείου, που ανεβαίνει από 18 Νοέμβρη, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνα ταμείου: 210.3222464 & 210.3236732).

Ενας ηθοποιός μεγάλος, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε ένα βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτήν τη δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ο ηθοποιός έχει μια έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης. Ετσι ξεκινά το «RELAX...». Σαν ένα ταξίδι μέσα στο νεοελληνικό χρόνο, που οδηγεί άλλοτε στον Αδη και άλλοτε στο Υπερπέραν. Παραστάτες σ' αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου, που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τ' άλλα μικρή.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου. Σκηνογραφία: Κώστας-Ηρακλής Γεωργίου. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Καλλιτεχνική συνεργάτης - Εκτέλεση παραγωγής: Νικολέτα Φιλόσογλου. Παίζουν: Βασίλης Παπαβασιλείου και Γιάννος Περλέγκας. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 21.15 και Κυριακή στις 19.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ