Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανελλήνια Εκθεση Κεραμικής

Στις 12 Νοέμβρη ανοίγει τις πύλες της η 54η Πανελλήνια Εκθεση Κεραμικής, στις 20.00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, στο Μαρούσι. Θα εκτεθούν όλα τα έργα του διαγωνισμού που προηγήθηκε και τον οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) με συμμετοχές απ' όλη την Ελλάδα. Πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι φυσικά οι κεραμίστες - καλλιτέχνες και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα τιμηθούν οι 3 νικητές Πανταζίδου Βούλη για το έργο «IDENTITY FORMATION», Σταύρου Δήμητρα για το έργο «ΤΑ ΛΕΛΕΚΙΑ», και η Τσουρδίνη Δήμητρα για το έργο «HIMBA». Θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι στους καλλιτέχνες Αναστασίου Δημήτρη, Παπαδοπούλου Χριστίνα και Χριστοδούλου Γαβριέλλα.

Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Οι Ελληνες είναι πρωτοπόροι στην κεραμουργία και η ελληνική κεραμική τέχνη αποτελεί τη βασική αιτία ίδρυσης μουσείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκέμβρη.

Από το 2012 και κάθε χρόνο, παράλληλα με την Πανελλήνια Εκθεση, τα Σαββατοκύριακα λαμβάνουν χώρα διήμερες εκδηλώσεις, όπως εικαστικές δράσεις, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, ομιλίες, διαλέξεις, συνεντεύξεις, σεμινάρια κ.ά. και όλα μαζί αποτελούν το Φόρουμ, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει από κοντά και να συμμετέχει σε κάποιες από τις δράσεις και ο ίδιος. Το πρόγραμμα του Φόρουμ ξεκινάει το διήμερο 19/11 και 20/11 που είναι αφιερωμένο στην Κλασσική Εποχή, το επόμενο διήμερο 26/11 και 27/11 στη Νεότερη Εποχή και το διήμερο 3/12 και 4/12 στη Σύγχρονη Εποχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ