Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«AIR FRANCE - KLM»
Νέα εταιρεία για την ανάκτηση χαμένων μεριδίων

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την πρόθεση του ομίλου «Air France - KLM» να δημιουργήσει μια εταιρεία μεγάλων αποστάσεων πιο «ανταγωνιστική», που θα μπορέσει να ανακτήσει πελάτες που στράφηκαν σε εταιρείες αραβικών συμφερόντων, ανακοίνωσε χτες ο νέος επικεφαλής του ευρωπαϊκού κολοσσού, Ζαν Μαρκ Ζαναγιάκ.

Σε ανακοινώσεις της εταιρείας σημειώνεται ότι «θα ανταγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα». Μεταξύ άλλων, διευκρινίστηκε ότι θα προσφέρονται οικονομικές θέσεις και σε νέες διαδρομές, από τις οποίες μέχρι πρόσφατα η εταιρεία είχε αποσυρθεί.

Μάλιστα, η διοίκηση εξήγησε ότι για να μπορέσει ο όμιλος να ανταγωνιστεί τις εταιρείες χαμηλού κόστους, το προσωπικό και οι πιλότοι της νέας εταιρείας θα απασχολούνται με διαφορετικούς όρους από τη μητρική εταιρεία, παραπέμποντας φυσικά στα τσεκουρεμένα «δικαιώματα», τα ωράρια - λάστιχα που τσακίζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, εγκυμονώντας κινδύνους και για την ασφάλεια των επιβατών, στους «ευέλικτους» μισθούς κ.τ.λ. «Το (σημερινό) στάτους κβο δεν αποτελεί επιλογή (μας). Πρέπει να εκκινήσουμε μια νέα δυναμική, για να επιστρέψουμε σε μια ηγετική θέση στις αγορές μας», υπογράμμισε ο Ζαναγιάκ.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα μονοπώλια στρώνουν το δρόμο για την ανάκαμψη και την «επιστροφή της ανάπτυξης»: η ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ