Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Λουκέτο» στα πρωταθλήματα από ΕΠΟ

Σε σοβαρές εξελίξεις, που οδήγησαν σε αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μετά από σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, οδήγησε το περιστατικό με την πυρκαγιά στο σπίτι του μέχρι πρότινος προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί και ενώ ο συγκεκριμένος βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ για τον ορισμό των διαιτητών στα πρωταθλήματα της Football League και της Γ' Εθνικής, ενημερώθηκε ότι από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι που διατηρούσε στη Χαλκιδική. Ο ίδιος αποχώρησε ενώ λίγο αργότερα οι εκτιμήσεις των αρμόδιων της Πυροσβεστικής ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό και όχι κάποια άλλη αιτία (π.χ. βραχυκύκλωμα) ήταν αυτές που έφεραν ραγδαίες εξελίξεις.

Με βάση αυτό το γεγονός η διορισμένη από τη FIFA Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλα τα πρωταθλήματα μέχρι να ανακοινωθεί το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής για το συμβάν. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση της Επιτροπής με τον αρμόδιο των FIFA - UEFA για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ενώ όπως διευκρινίστηκε αυτή θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της επιτροπής. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Φυσικά, ρόλο σε όλα αυτά έχει παίξει και το περιστατικό με τη φραστική επίθεση (και μάλιστα έξω από το σπίτι του) από αγνώστους πριν από λίγες μέρες στο επίσης πρώην μέλος της ΚΕΔ Γ. Τσαχειλίδη. Σημειώνεται πως για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε δραστηριότητα στο πρωτάθλημα της Super League λόγω του αγώνα της Εθνικής αλλά μόνο σε Football League και Γ' Εθνική.

Με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής συμφώνησε και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου, στην οποία παράλληλα καταδικάζεται το περιστατικό. Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν και οι Super League, Football League, με την πρώτη πάντως να δηλώνει τη στήριξη στη Διοικούσα Επιτροπή αλλά την αντίθεσή της στην αναβολή των αγώνων.

Συνολική καταδίκη από τις ΠΑΕ... υπό διαφορετική οπτική

Ανακοινώσεις καταδίκης του περιστατικού εξέδωσαν ποδοσφαιρικοί φορείς και το σύνολο των ομάδων της Super League. Ωστόσο, μεταξύ των δεύτερων είναι εμφανής η διαφορετική σκοπιά με την οποία κρίνουν τις εξελίξεις, δείγμα και αυτό των διαφορετικών συμφερόντων που υπάρχουν και της όξυνσης που επικρατεί. Μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός αφήνει αιχμές για το χρόνο που έγινε το περιστατικό, αναφέρει πως είναι προφανές ποια ομάδα θίγεται περισσότερο από την αναβολή, για την οποία τονίζει ότι δεν πρέπει να ισχύσει. Κατά της αναβολής τάχθηκε και η ΑΕΚ, η οποία σημειώνει πως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Για καμία υποχώρηση απέναντι στη «μαφία του ποδοσφαίρου» έκανε λόγο ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Πανιώνιος χαρακτήρισε την αναβολή απόφαση που ζημιώνει τις ομάδες που βρίσκονταν σε αγωνιστική άνοδο. Από πλευράς Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, μίλησε για «καταστάσεις ...τύπου Κολομβίας» και «μαφία που ελέγχει το ποδόσφαιρο». Για νόμους της ζούγκλας μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ