Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΔΕΗ να πληρώσει τα μεταφορικά των οικοδόμων

Καμία επιβάρυνση των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Μαυροπηγή για το κόστος μεταφοράς και επιστροφή όλων των χρημάτων που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα, απαιτεί από τη ΔΕΗ ΑΕ το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης. Εδώ και τέσσερις μήνες που βρίσκονται σε εξέλιξη οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μαυροπηγή, οι περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν τη μεταφορά τους από και προς το χώρο εργασίας.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, «πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι ήταν για μεγάλο διάστημα άνεργοι, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ο μισθός τους είναι στο ύψος της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ μεικτά) και δεν επαρκεί για να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες. Οι εργαζόμενοι καλούνται με τον πενιχρό αυτό μισθό να επωμιστούν και το κόστος της μετακίνησης, από 60 έως και 100 ευρώ το μήνα.

Το Συνδικάτο απαιτεί από τη ΔΕΗ ΑΕ, που είναι υπεύθυνη του έργου, να αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης των εργαζομένων από και προς την ανασκαφή της Μαυροπηγής. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν οργανωμένα για το συγκεκριμένο αίτημα και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ