Παρασκευή 17 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αδιορίστων εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στην απόφαση του ΥΠΕΠΘ, με την οποία οι χιλιάδες αδιόριστοι υποχρεώνονται να ξανακάνουν αιτήσεις για θέσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Καθηγητών, καταγγέλλει πως με την απόφαση του ΥΠΕΠΘ που στηρίζεται στο γεγονός ότι θα... ψηφιστεί νέος νόμος που θα καθορίζει Ενιαία Λίστα Αναπληρωτών, εκβιαστικά καλούνται να συμφωνήσουν με μια τροπολογία με την οποία όχι απλά διαφωνούν αλλά ούτε καν έχει ψηφιστεί.

«Η καινούρια λίστα έχει σαν βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία και όχι την αρχαιότητα με βάση την επετηρίδα, όπως ήταν πριν», αναφέρει ο Σύλλογος και σημειώνει πως έτσι προχωρά «η οριστική κατάργηση της αξιοκρατικής αναφοράς στην επετηρίδα με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και η ενθρόνιση της ανεξέλεγκτης ρουσφετολογικής πελατειακής σχέσης της "προϋπηρεσίας" και του διάτρητου και διαβλητού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».

Τέλος, καλεί τους αδιόριστους να πουν όχι στο νέο εμπαιγμό, και να απαιτήσουν μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ