Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
34ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στο πνεύμα της εμπορευματοποίησης

Ενταγμένος πλήρως πλέον στο γενικότερο πνεύμα εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, αλλά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση παγκοσμίως του συγκεκριμένου αγωνίσματος ως ενός από τα πλέον εμπορικά προϊόντα, διεξάγεται αύριο Κυριακή ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Αν και ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αφιερωμένος στον αγωνιστή της ειρήνης, δολοφονημένο από το παρακράτος, γιατρό και αθλητή Γρηγόρη Λαμπράκη, αυτό πλέον έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αντίθετα αυτά που φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο είναι τα ονόματα των πολυεθνικών-χορηγών που συνδέουν το όνομά τους με τον συγκεκριμένο αγώνα, προφανώς για τα δικά τους παιχνίδια κέρδους. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις πολλές εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες που διεξάγονται παράλληλα με τον αγώνα.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας δεν αφορά μόνο τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών, αλλά απευθύνεται σε όλους, ωστόσο για τη συμμετοχή υπάρχει συγκεκριμένο κόστος που μάλιστα διαφέρει ανάλογα με τα λεγόμενα πακέτα εγγραφής, τα οποία ξεκινούν από τα 30 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 100 ευρώ για την ατομική συμμετοχή. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους παράλληλους αγώνες που διεξάγονται την ίδια στιγμή με τον Μαραθώνιο, όπως το δυναμικό βάδισμα, τα 10 χλμ., τα 5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί από τις εγκαταστάσεις στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα, και ο τερματισμός θα είναι στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το ίδιο ισχύει και για το αγώνισμα του δυναμικού βαδίσματος. Τα πρωϊνά 5 χλμ. θα ξεκινήσουν στις 7.45 από τη Λ. Αμαλίας (ύψος Εθνικού Κήπου), και τα απογευματινά από το ίδιο σημείο στις 4 μ.μ. Τα 10 χλμ. θα ξεκινήσουν από το ίδιο σημείο στις 8.35 π.μ. Παράλληλα με τους συγκεκριμένους αγώνες θα διεξαχθούν και μια σειρά άλλων ειδικού χαρακτήρα, όπως ο αγώνας δρόμου Special Oympics και ο αγώνας δρόμου για παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ