Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διαλυτικές μεταφορές κλινικών

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» καταγγέλλουν την απόφαση του ΠεΣΥ Ηπείρου

Εντονες αντιδράσεις και ανησυχία στην κοινωνία των Ιωαννίνων έχει ξεσηκώσει η αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Ηπείρου για την εσπευσμένη «μεταφορά» δυο κλινικών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων στο Νοσοκομείο Δουρούτης με το πρόσχημα της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του «Χατζηκώστα», απουσία των προέδρων των δυο νοσοκομείων και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Για το ζήτημα αυτό συνεδρίασε προχτές το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», το οποίο με έγγραφό του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει πως δε θα δεχτεί καμία μεταφορά κλινικών σε άλλο νοσοκομείο. Ο σύλλογος, τονίζει ταυτόχρονα την ανάγκη για την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας, με τη μεταφορά, ωστόσο, της παιδιατρικής και καρδιολογικής κλινικής σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία τους σε γενική συνέλευση, που θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Την απόφαση, που αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την πολιτική Υγείας της κυβέρνησης και στοχεύει στην υποβάθμιση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και στην ουσιαστική αναστολή της λειτουργίας του, αφού χωρίς καρδιολογική κλινική δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι χειρουργικές κλινικές και χωρίς την παιδιατρική η μαιευτική κλινική, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ. «Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για καμία μεταφορά, αλλά για διάλυση των δυο κλινικών», επισημαίνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού σειρά έχει η παθολογική κλινική με την ίδια λογική και τις ίδιες επιδιώξεις.

«Η μεταφορά στο νοσοκομείο Δουρούτης είναι εικονική, αφού δεν υπάρχει πρόθεση για ανάπτυξη ανεξάρτητων - αυτόνομων κλινικών του ΕΣΥ σε αυτό το νοσοκομείο», τονίζει στη συνέχεια, ενώ επισημαίνει ότι υποβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών Υγείας και στα δυο νοσοκομεία, ενώ το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, χάνει τα βασικά εργασιακά του δικαιώματα.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η ανακαίνιση είναι αναγκαία και δυνατή χωρίς να υποβαθμιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και τονίζει: «Η κυβέρνηση προωθεί την πολιτική της, πολιτική συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα Υγείας και στήριξης των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας. Ομως, αυτή η πολιτική είναι σε βάρος του λαού, σε βάρος των εργαζομένων υγειονομικών, σε βάρος των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν».

Καταλήγοντας, καλεί το λαό, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική και να απαιτήσουν τη συνέχιση και τη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», αλλά και να συσπειρωθούν στο λαϊκό μέτωπο, προκειμένου να επιβάλλουν άλλη κοινωνική και οικονομική πολιτική, άλλη πολιτική Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ