Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταγγελίες για παράνομη λειτουργία σφαγείου

Την άμεση διακοπή λειτουργίας του σφαγείου ΡΟΥΠΕΛ ΑΕ (πρώην ΚΡΕΣΕΡ ΑΕ) που βρίσκεται στο Χορτερό Σερρών, ζητούν με εξώδικό τους στο Νομάρχη Σερρών 17 απολυθέντες εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν επίσης δεδουλευμένους μισθούς και αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. δραχμών.

Στο εξώδικο αναφέρεται πως «κατά το διάστημα το οποίο η ΚΡΕΣΕΡ ΑΕ ευρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, μετά από σχετική απόφασή σας δραστηριοποιείται σήμερα προκλητικά και παράνομα η ΡΟΥΠΕΛ ΑΕ με ίδιο αντικείμενο εργασίας με την ΚΡΕΣΕΡ ΑΕ και χρησιμοποιεί όλο τον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις και τα αυτοκίνητά της, έχοντας μάλιστα το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ουσιαστικά πτώχευσε την ΚΡΕΣΕΡ ΑΕ». Επίσης στο εξώδικο επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο σφαγείο δεν έχει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και καταπατά τους βασικούς κανόνες υγιεινής, αλλά και τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων.

Ακόμα οι 17 απολυθέντες στο εξώδικό τους καταγγέλλουν ότι «με στημένες και θεατρικές συσκέψεις» γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και τονίζουν πως αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα μηνύσουν προσωπικά το Νομάρχη Σερρών.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί με βάση τα όσα έγιναν γνωστά ότι στο σφαγείο αυτό σφάχτηκαν οι αγελάδες από την Ποντοηράκλεια Κιλκίς όπου βρέθηκε το πρώτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (τρελές αγελάδες) στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ