Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»
Από Λονδίνο έως Τζακάρτα η «χάρη» του ΥΠΕΞ

Από Λονδίνο μέχρι Ινδονησία απλώνεται η ...χάρη της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, στην προσπάθειά της να ανοίξει νέα πεδία κερδοφόρων συμπράξεων για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους και να προσελκύσει ξένα κεφάλαια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με εκπροσώπους συνδικάτων και εκφώνησε ομιλίες σε βρετανικά πανεπιστήμια. Μίλησε, επίσης, σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Ελλάδα: Μία οικονομική επισκόπηση και επενδυτικές ευκαιρίες».

Εκεί, αναφέρθηκε στις «θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδύσεις», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση προχώρησε σε πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές κατά της λιτότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη». Διαφήμισε, δηλαδή, το σύνολο του αντεργατικού - αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης, ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σ' αυτό το πνεύμα, υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα προσφέρει πλέον πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, όχι μόνο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής, πράγμα που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του οικονομικού περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, βρέθηκε από χτες στην Τζακάρτα, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, η οποία διοργανώθηκε από το ΥΠΕΞ, σε συνεργασία με ΣΕΒ και ΕΒΕΑ, στην πρώτη επίσκεψη μέλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ στην Ινδονησία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκε με τους/τις υπουργούς Εξωτερικών, Μεταφορών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας και Βιομηχανίας της Ινδονησίας.

Στην Τζακάρτα έγινε και το πρώτο ελληνο - ινδονησιακό επιχειρηματικό συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου συναντήθηκαν επιχειρήσεις από τις δύο χώρες. Στο περιθώριο του συνεδρίου υπεγράφη, επίσης, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και της Ενωσης Επιμελητηρίων Ινδονησίας («KADIN»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ