Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκλημα της εφοπλιστικής ασυδοσίας

Την εφοπλιστική ασυδοσία, που τρέφεται από την κυβερνητική πολιτική, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το θάνατο του ναυτεργάτη Γιάννη Καρρά. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Ο τραγικός θάνατος του ναυτεργάτη στο "Αίολος Εξπρές 2" αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Αποδεικνύει και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των ναυτεργατικών συνδικάτων και του ΚΚΕ για την ανεξέλεγκτη κατάσταση των πλοίων και τη σωρεία παραβιάσεων βασικών κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, με αποτέλεσμα να πληρώνουν με τη ζωή τους ναυτεργάτες και επιβάτες.

Η εφοπλιστική ασυδοσία και εκμετάλλευση, ο απάνθρωπος και αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής της κυβέρνησης, που εξυπηρετεί αδίστακτα τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα.

Τα ναυτικά εγκλήματα και οι άδικοι θάνατοι των ανθρώπων της εργατικής τάξης θα μετατραπούν σε μεγαλύτερο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού και αντιμονοπωλιακού αγώνα, ενάντια στους εκμεταλλευτές, για να επιβάλουν ένα άλλο πολιτικό σύστημα, ποιοτικά ανώτερο, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του.

Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης και των συμμάχων της δίνουν το μήνυμα ελπίδας, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της ενότητας και της αποτελεσματικότητας της πάλης των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ