Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ...

...ενώ η επιχείρηση προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος

Συνεχίζεται η σταδιακή μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και η αντίστοιχη αύξηση των μεριδίων των ιδιωτών «εναλλακτικών» παρόχων, οι οποίοι πλέον διαθέτουν συνολικά το 12,01% (από 11,93% το μήνα Σεπτέμβρη), σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), το οποίο δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Ετσι, η ΔΕΗ συγκεντρώνει μερίδιο αγοράς που φτάνει το 87,99% (55,78% στη Χαμηλή Τάση, 17,8% στη Μέση και 14,62% στην Υψηλή) πολύ κοντά στο στόχο του 87,2% που έχει τεθεί για το τέλος του έτους, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» της αγοράς που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι βάσει αυτής της συμφωνίας το μερίδιο της ΔΕΗ πρέπει να έχει πέσει κάτω από 50% έως το 2020.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χτες, η ΔΕΗ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίστηκε στα 37,37 ευρώ η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ). Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της επιχείρησης είχε στραφεί ανοιχτά κατά της συγκεκριμένης απόφασης αφού, όπως υποστηρίζει, η συγκεκριμένη τιμή δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής και επιφέρει ζημιά πάνω από 200 εκατ. ετησίως. Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης δημοπρασίας είχε αφήσει σαφείς αιχμές για το πόσο «διαφανής» υπήρξε η δημοπρασία αφού καμία προσφορά δεν είχε ξεπεράσει τα 37,50 ευρώ/MWh και είχε επιφυλαχθεί «για την προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης προς κάθε κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ