Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Κατέθεσε ο οικονομικός υπεύθυνος του ΚΚΕ

Ολα τα δάνεια εξυπηρετούνται με το παραπάνω, ενώ στόχος είναι «να μηδενιστεί ο δανεισμός» και το Κόμμα να «μη χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση»

Με την κατάθεση του οικονομικού υπεύθυνου του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ, συνεχίστηκε χτες η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες.

Η εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία, αφού ήδη η Επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους αρμόδιους, από τα οποία προκύπτει ότι είναι το μοναδικό κόμμα, το οποίο εξυπηρετεί κανονικά όλα τα δάνειά του, που είναι και τα μικρότερα, ενώ πέρα από την κρατική χρηματοδότηση, έχει βάλει επιπρόσθετες εμπράγματες εγγυήσεις, ακίνητα και συνολικότερα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, αλλά και όπως προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσε ο Ν. Σοφιανός στις ερωτήσεις των βουλευτών μελών της Επιτροπής «το κόμμα μας, όπως γνωρίζετε, έχει δάνεια από δύο τράπεζες, την Εθνική και την Αττικής και ένα leasing με την Πειραιώς. Τα δάνεια αυτά είναι ενήμερα». Ολα εξυπηρετούνται κανονικά και εμπρόθεσμα. Οπως τόνισε, στόχος του Κόμματος «είναι να μηδενίσουμε» το δανεισμό και στηριζόμενο στους ισχυρούς ακατάλυτους δεσμούς που έχει με την εργατική τάξη και το λαό «να μη χρειάζεται την κρατική χρηματοδότηση».

Από την πλευρά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο εκπρόσωπός της Β. Καρακώστας, μην μπορώντας να βρει το παραμικρό στοιχείο, για να μπορέσει να προσάψει κάποια κατηγορία στο ΚΚΕ, αναμάσησε τα γνωστά για... «απαγόρευση ελέγχων» στα οικονομικά του. Ο Ν. Σοφιανός, αφού σημείωσε ότι οι απαντήσεις του θα δίνονται μέσω του προέδρου της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι «είναι πολιτική θέση να μη συνομιλούμε με τους εκπροσώπους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής», έκανε σαφές ότι «το ΚΚΕ ελέγχεται κανονικά από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχει το κράτος, με βάση τους νόμους που υπάρχουν, το ΙΚΑ, την εφορία, τους μηχανισμούς της Βουλής για τον έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων». Ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν θα δώσουμε καμία λίστα, με τα 5ευρα που μαζεύουμε - γιατί μαζεύουμε 5ευρα και 10ευρα από τον κόσμο - με το ονοματεπώνυμο αυτού του κόσμου. Αυτό έχουμε δηλώσει και αυτό θα κάνουμε».

Οι αποστομωτικές απαντήσεις του Ν. Σοφιανού τόσο για τα οικονομικά του Κόμματος όσο και για τον «902» κ.ά., εξώθησαν τον εκπρόσωπο του φασιστικού μορφώματος σε ντελίριο, ανασύροντας όλα τα χαλκεία του αντικομμουνισμού, από τα περί της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», επικαλούμενος μάλιστα ως απόδειξη τις γνωστές δηλώσεις Πάγκαλου μέχρι για... «χρήματα του ΚΚΕ σε ελβετικές τράπεζες».

Ο Ν. Σοφιανός απάντησε: «Η προσπάθεια που κάνουν οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής για να σπιλώσουν το ΚΚΕ πέφτει στο κενό όπως έπεσαν και με τους προηγούμενους συκοφάντες Καρατζαφέρηδες, Πάγκαλους και λοιπούς», τους οποίους «ο λαός έστειλε εκεί που τους άξιζε».

  • Νωρίτερα στην Επιτροπή είχε καταθέσει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Δαρειώτης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει δάνειο το 2007 ύψους 27 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερψηφίστηκε η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ερευνας (2016-10-19 00:00:00.0)
Οι διαδικασίες της άρχισαν να ...προδιαγράφουν το «αποτέλεσμα» (2016-05-19 00:00:00.0)
Θαυμάστε τους! (2015-11-05 00:00:00.0)
Αρπάζουν τη λαϊκή στέγη για να σώσουν τις τράπεζες (2013-08-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-10-15 00:00:00.0)
Πλαίσιο κανόνων για ρυθμίσεις δανείων (1997-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ