Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χορταστικό τριήμερο

Αλλο ένα τριήμερο Κυπέλλου είναι αυτό που διανύουμε καθώς διεξάγεται η 3η αγωνιστική του θεσμού. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με δύο αγώνες, του Παναθηναϊκού με τον Πατραϊκό και του Ιωνικού με τον ΟΦΗ. Αύριο «προσφέρεται» το κυρίως πιάτο καθώς διεξάγονται 14 παιχνίδια και ένα εξ αναβολής από την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του ΠΑΟΚ με τη Χαλκηδόνα και του Εθνικού Αστέρα με την Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στο γήπεδο της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πατραϊκό. Οι «πράσινοι», στην πρόβα τζενεράλε πριν τον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Σλάβια Πράγας, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στην κορυφή. Από την άλλη, η ομάδα των Πατρών θα προσπαθήσει να δείξει το άλλο της πρόσωπο και θα επιδιώξει κάτι πολύ δύσκολο, δηλαδή να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο γήπεδο της Νεάπολης ο Ιωνικός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι Νικαιώτες θα κυνηγήσουν τη νίκη προκειμένου να συλλέξουν τους πολύτιμους για τη συνέχεια τρεις βαθμούς. Στην ίδια μοίρα είναι και οι Κρητικοί που χαρακτηρίζονται από αστάθεια, ύστερα από τα... σκαμπανεβάσματα μέσα στην έδρα τους, και οι όποιοι βαθμοί μαζευτούν δε θα είναι και άσχημοι.

Το παιχνίδι Αρη-Ακράτητου είναι το σημαντικότερο παιχνίδι από το αυριανό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι «κίτρινοι» μετά την... αναγέννηση στα Τρίκαλα, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ακράτητο και να διπλασιάσουν τις νίκες τους, αποδεικνύοντας έτσι ότι η ήττα από την Προοδευτική ήταν απλώς μια κακή στιγμή. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα των Ανω Λιοσίων θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Χαριλάου, που θα δείξει σε όλους ότι αξίζει κάτι παραπάνω από μια απλή προσοχή.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια κάτω από το βαρύ πένθος για το χαμό του Νίκου Γκούμα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 χρόνων, η Ενωση του Φερνάντο Σάντος υποδέχεται το νεοφώτιστο Αιγάλεω (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) και θα επιδιώξει να περάσει χωρίς προβλήματα ένα ήσυχο βράδυ. Από τους «κιτρινόμαυρους» θα απουσιάσουν οι Ντέμης Νικολαΐδης και Βασίλης Λάκης που είναι τραυματισμένοι, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα για τον Πορτογάλο τεχνικό. Το Αιγάλεω, από την άλλη, έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια πως μπορεί να αποτελέσει απειλή για τους αντιπάλους του και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά την ήττα από την Καλλιθέα, η κατάσταση στο στρατόπεδο του Πανιωνίου δεν είναι και η καλύτερη. Ετσι η νίκη στην αναμέτρηση με το Λεωνίδιο (19.00) στον εξ αναβολής αγώνα για τη 2η αγωνιστική αποκτά άλλη σημασία καθώς η νίκη εκτός έδρας θα βοηθήσει αρκετά στην επίτευξη των στόχων. Οι γηπεδούχοι δεν επιθυμούν να χάσουν βαθμούς μέσα στο γήπεδό τους αλλά γνωρίζουν καλά ότι οι Νεοσμυρνιώτες είναι το φαβορί για τη νίκη, ακόμα και μέσα στην έδρα τους.

Τα υπόλοιπα αυριανά παιχνίδια έχουν ως εξής: (17.30): Πανσερραϊκός-Ναυπακτιακός, Απόλλων Αθ.-Καβάλα, Προοδευτική-Τρίκαλα, (19.00): Πανηλειακός-Ατρόμητος, Καλαμάτα-Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννενα-Εθνικός, Καλαμαριά-Μαρκό, Ξάνθη-Απόλλων Κρ. Βρ., Αθηναϊκός-Κιλκισιακός, (20.00): Παναχαϊκή-Χανιά, Παναιγιάλειος-Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου-Ελευσίνα.

Τέλος, τη Δευτέρα θα διεξαχθούν δύο αγώνες στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα τη Χαλκηδόνα και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Πάντως, αν και το έργο της Χαλκηδόνας είναι αρκετά δύσκολο, δε σημαίνει ότι οι Αθηναίοι θα παραδοθούν αμαχητί (21.00 ΑΛΤΕΡ). Πιο νωρίς, όμως, ο Εθνικός Αστέρας θα αντιμετωπίσει την έκπληξη, μέχρι στιγμής, την ομάδα της Κέρκυρας (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι Καισαριανιώτες θα προσπαθήσουν να μην αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους να αντιδράσουν έτσι ώστε να πάρουν μια άνετη νίκη. Ομως οι Κερκυραίοι έχουν σκοπό να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουν να ονειρεύονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ