Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Αρχίζει σήμερα η εξαήμερη απεργία

Συνεχίζουν από σήμερα στις 7 το πρωί, με τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) και τις θυγατρικές τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της εταιρίας. Η απεργία που είχε ανασταλεί, μετά από έξι ημέρες ξεκινάει και πάλι από σήμερα με το κλείσιμο των εγκαταστάσεων παραγωγής στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις φορτώσεις της ΕΚΟ, ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η απεργία θα αναπτύσσεται τμηματικά σε ένα προς ένα τα τμήματα της παραγωγής και μέχρι τη Δευτέρα θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και των θυγατρικών (ΕΚΟ, ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ και ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ).

Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία ημέρα της 6ήμερης απεργίας στις 23 Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί και η τροπολογία σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο μετοχοποιείται - εκτός από το 49% - ακόμα 30% της εταιρίας. Παραδίνεται έτσι ολοκληρωτικά από την κυβέρνηση μία ακόμα δημόσια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση στα χέρια των ιδιωτών.

«Ο αγώνας που αρχίσαμε κατά της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα πετρελαίου, για να μην αποτελέσει ντουφεκιά στον αέρα, δεν πρέπει να τελειώσει με τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, αλλά πρέπει να έχει συνέχεια, προοπτική, να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κλάδο και την ελληνική κοινωνία». Τα παραπάνω επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωση η «Ταξική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στο Πετρέλαιο και Χημική Βιομηχανία» (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ) και καλεί τους εργαζόμενους η απάντησή τους να μην περιοριστεί μόνο στο αίτημα για επαναφορά των ΕΛΠΕ 100% στο δημόσιο. Αντίθετα τους καλεί να απαιτήσουν «έναν κρατικό φορέα ενέργειας που θα αξιοποιεί τις εγχώριες πηγές και θα προωθεί τη συστηματική έρευνα για την εξεύρεση νέων πηγών, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες».

Η παράταξη σημειώνει ακόμα ότι «η κυβέρνηση και ο κάθε "στρατηγικός σύμμαχος" πρέπει να καταλάβουν πως είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τις εργασιακές κατακτήσεις μας, τις θέσεις εργασίας, αλλά παράλληλα να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος εθνικής περιουσίας. Είναι γνωστό σε τούτο τον τόπο πως ο κάθε επίδοξος αγοραστής, αφού εκμεταλλευτεί αυτό τον πλούτο και αποκομίσει τεράστια κέρδη, θα τον μετατρέψει σε παλιοσίδερα».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιταχθούν στην «πολιτική εκποίησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-09-11 00:00:00.0)
Η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας (2012-06-29 00:00:00.0)
Οι αποδέκτες της εγκυκλίου (2006-02-16 00:00:00.0)
Απεργία αύριο παρά τις απειλές (2004-08-26 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι (2001-08-14 00:00:00.0)
Απολύσεις με πρόσχημα το νέο αεροδρόμιο (2001-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ