Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ
Αισχρά ψέματα και προβοκάτσιες εναντίον του ΠΑΜΕ

Προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να στήσουν συνδικαλιστικά στελέχη δυνάμεων που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δήθεν τούς εμπόδισαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα, προχτές Τετάρτη, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) έβγαλε ανακοίνωση, διατυπώνοντας τον εξής γελοίο ισχυρισμό: «Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αυταρχική ενέργεια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το οποίο σήμερα με εντολή που έδωσε σε νεολαίους και σε συνεργασία με στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εμπόδισαν με απειλές και προπηλακισμούς να καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου οι αντιπροσωπείες της ΟΙΥΕ, του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ».

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη διοίκηση της ΟΙΥΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας επικοινώνησαν με τον γραμματέα της ΟΙΥΕ (στέλεχος της παράταξης που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) και με στελέχη της παράταξης ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Φωτόπουλος) στη διοίκηση του ΕΚΑ, διαψεύδοντας και καταγγέλλοντας την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και απαιτώντας να αποσυρθεί και να ανασκευαστούν οι ψευδείς ισχυρισμοί της.

Παρ' όλα αυτά, οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ δε δίστασαν να προχωρήσουν σε νέα ανακοίνωση χτες, αυτή τη φορά από την παράταξη ΕΑΚ, στην οποία κατήγγειλαν «την αντιδημοκρατική ενέργεια στελεχών του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ να εμποδίσουν να καταθέσει στεφάνι η αντιπροσωπεία του ΕΚΑ»!

Στη σχεδιασμένη αυτή προβοκάτσια απάντησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει τα εξής:

«Τα όρια της προβοκάτσιας με αυτά της αυτογελοιοποίησης και της κατρακύλας είναι πολύ λεπτά και σίγουρα τα στελέχη του ΜΕΤΑ, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα ξεπέρασαν. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα ψέματά τους ότι το ΠΑΜΕ τούς απαγόρεψε να καταθέσουν στεφάνι... Εχουν χάσει κάθε μέτρο στον αντιΠΑΜΕ αγώνα τους, ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού τους και του εναγκαλισμού τους με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που σίγουρα βλέπουν το ΠΑΜΕ και στον ύπνο τους.

Η καλύτερη τιμή φυσικά για τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου ήταν η μαζική συμμετοχή εργατικών σωματείων και λαού στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων μαζικών φορέων, που αντιτάχτηκαν στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορέψει τις διαδηλώσεις την Τρίτη 15/11 και διαδήλωσαν κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σ' αυτές τις διαδηλώσεις ούτε πανό δεν υπήρχε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ