Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αναβολή ήταν και πάει...

Αναβολή ήταν και πάει... τουλάχιστον μέχρι (ίσως) την επόμενη!!! Οπως αναμενόταν, με βάση τις πληροφορίες και τις διαρροές των τελευταίων ημερών, τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League από την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοέμβρη ξαναμπαίνουν στη δράση. Και αυτό γιατί η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε από τη συγκεκριμένη ημερομηνία να ισχύσει η άρση της αναβολής που είχε επιβάλει με αφορμή τα πρόσφατα εξωαγωνιστικά γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πρακτικά, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν το διήμερο 26 - 27 Νοέμβρη. Και αυτό γιατί με βάση το χρόνο της ανακοίνωσης της νέας ΚΕΔ (Πέμπτη βράδυ) και αυτόν που απαιτούνταν για επικύρωση της απόφασης, ορισμού διαιτητών κ.τ.λ. δεν υπήρχε περιθώριο τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν σήμερα. Ετσι, έστω ...και διά της πλαγίας, ειδικά για τη Super League, η αναβολή που αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή έγινε πράξη αφού υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε αγωνιστική δράση λόγω του αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία. Από την άλλη, μέχρι χτες το απόγευμα για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας παρέμενε άγνωστο με ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει, την 11η η οποία αναβλήθηκε ή τη 12η που ήταν κανονικά στο πρόγραμμα (η 1η και η 2η επίσης έχουν αναβληθεί).

Το γεγονός που άναψε το «πράσινο φως» για την απόφαση άρσης της αναβολής ήταν η συγκρότηση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από τη Διοικούσα Επιτροπή. Οπως ανακοινώθηκε, νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι ο πρώην διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης, ενώ μέλος ορίστηκε και ο επίσης πρώην διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης. Τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες από τον νέο πρόεδρο.

Θυμίζουμε ότι η συγκρότηση της νέας ΚΕΔ ήταν ένα από τα σημαντικά θέματα που έπρεπε να λυθούν ώστε να υπάρξει άρση της αναβολής, κάτι για το οποίο πίεζαν και οι FIFA - UEFA μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ στις αρχές της βδομάδας. Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ήταν και ένα καταλυτικό σημείο για τη θετική εξέλιξη και την απόφαση για επανέναρξη, παρά το γεγονός ότι η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αρχικά έθετε ως προϋπόθεση (για άρση της αναβολής) το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στο σπίτι του πρώην προέδρου της ΚΕΔ Γ. Μπίκα. Οπως επίσης και το ότι τα πρωταθλήματα θα ξανάρχιζαν (με βάση την αρχική ανακοίνωση) όταν «θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλείας για όλους»...

  • Αντιπροσωπεία της Εθνικής ομάδας του 2004 που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε χτες συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, με αντικείμενο τα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το «παρών» στο Μέγαρο Μαξίμου εκ μέρους των διεθνών έδωσαν ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Αγγελος Μπασινάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Τάκης Φύσσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ