Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης

«Οταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος». Ο στίχος του ποιητή επιβεβαιώθηκε πολλές φορές μέσα από την Ιστορία και τώρα πλέον όσοι επιμένουν να τον αγνοούν, παύουν να έχουν το ελαφρυντικό της αφέλειας. Τώρα γίνονται συνένοχοι.

Κανείς δε δικαιούται να λέει πως δεν ήξερε, δε γνώριζε, δεν περίμενε τέτοιες εξελίξεις. Ο πόλεμος χτυπά για τα καλά την πόρτα μας, ζητά «φιλοξενία» και οι ντόπιοι υποτελείς την παρέχουν αδιαφορώντας για το κόστος που θα προκύψει σε βάρος του λαού και της χώρας μας.

Η κυβέρνηση στέλνει άλλους 400 Ελληνες φαντάρους έξω από τα σύνορα και ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε Κιλκίς, Πέλλα, Φλώρινα τους χιλιάδες των προσφύγων που θα προκύψουν από το νέο κύκλο - με τη συμμετοχή της - του βρώμικου πολέμου στα Βαλκάνια. Οριστικοποιεί τη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε μόνιμο ναύσταθμο-πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών της Βαλκανικής.

Μετατρέπει το Γ΄ Σώμα Στρατού (έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη), που μέχρι πριν είχε αναλάβει την ευθύνη της «φιλοξενίας» των πολυεθνικών «Ράμπο», σε πολυεθνικό στρατηγείο με διπλό επιχειρησιακό ρόλο. Το Γ΄ ΣΣ επανδρώνεται (50% Ελληνες αξιωματικοί και 50% ξένοι) για να παίξει το ρόλο ΝΑΤΟικού στρατηγείου και παράλληλα επιχειρησιακού στρατηγείου στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας (ΚΕΠΠΑ). Επίσης, το Γ΄ ΣΣ αναλαμβάνει και τον έλεγχο όλων των ελληνικών αποστολών στο εξωτερικό από το Γενάρη του 2002.

Η Θεσσαλονίκη οριστικά πλέον στρατιωτικοποιείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό της και ευρύτερα τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ετσι, λοιπόν, γίνεται κατανοητό στον καθένα πως ο πόλεμος στην περιοχή θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Και η συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν δε θα είναι επικουρική, αλλά ουσιαστική, αφού, όπως προαναγγέλλεται, και νέα στρατιωτικά σώματα, του μισθοφορικού στρατού που θέλουν να φτιάξουν, θα εκστρατεύουν εκτός συνόρων.

Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική

Σε επαγρύπνηση και πάλη για την ανατροπή της πολιτικής, που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και το λαό μας, καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Ειδικότερα με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη μετεξέλιξη του Γ΄ Σώματος Στρατού και την ετοιμότητα των υπηρεσιών στους ακριτικούς νομούς να υποδεχτούν πρόσφυγες πολέμου, η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ενα βήμα, λοιπόν, παραπέρα στην "αναβάθμιση" της Θεσσαλονίκης. Η πολυεθνική δύναμη, που θα εδρεύει στην πόλη, θα μετακινείται και θα αναπτύσσεται στην περιοχή για τη "διατήρηση της ειρήνης" και τη διεξαγωγή "ανθρωπιστικών επιχειρήσεων".

Πλάι στα παλιά δώρα που κατά καιρούς με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ προσέφερε ο πρωθυπουργός και τα απολαμβάνει απλόχερα ο λαός της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, όπως ανεργία, φθίνουσα πορεία της παραγωγικής βάσης του νομού, βασικές υποδομές που εξαγγέλλονται από το 1996 και δεν υλοποιούνται, κομίζει τώρα και καινούρια δώρα, που βαθαίνουν την εξάρτηση, την υποτέλεια, καταστρέφουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Νέο δώρο στις ορδές των βαρβάρων άλλοι 400 στρατιώτες εκτός συνόρων.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες τους αντί να λύσουν κάποιο πρόβλημα, που απασχολεί τα λαϊκά στρώματα, δηλώνουν πανέτοιμες για την εφαρμογή σχεδίων για την υποδοχή των προσφύγων.

Αυτά είναι τα "δώρα" της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και όσων συναινούν στους μονόδρομους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. "Οι καιροί ου μενετοί". Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ