Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συνεχείς προετοιμασίες για την απεργιακή απάντηση

Τη μάχη της προετοιμασίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη δίνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, απευθύνοντας απεργιακό κάλεσμα στους εργαζόμενους μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις που οργανώνουν. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα, τόσο στην απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη, όσο και στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στις 24 Νοέμβρη απεργούν επίσης και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Το μήνυμα που στέλνουν σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας το αντεργατικό «κοστούμι» που τους ράβουν κυβέρνηση και κουαρτέτο, στα μέτρα που υπαγορεύει το κεφάλαιο. Αντίθετα, καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση, απέναντι σε οποιονδήποτε αιφνιδιασμό ενδεχομένως επιχειρήσει η κυβέρνηση, και τονίζουν την ανάγκη η απεργία να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης για το πέρασμα στην αντεπίθεση, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Σε ό,τι αφορά την απεργία στο Δημόσιο, στις 24/11, στην Πάτρα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στο Ηράκλειο, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών έχει καλέσει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Στο Αγρίνιο, μετά από σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ, αποφασίστηκε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις με θέμα την προετοιμασία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Σε σύσκεψη καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, την Τετάρτη 23/11, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 24/11, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (πλ. Κεχαγιά, Αμφισσα), όλους τους εργαζόμενους των σωματείων της δύναμής του.

Σε συμμετοχή στην απεργία στις 8/12, με κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έχουν καλέσει τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ