Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Η Ελλάδα εάλω» από το ΝΑΤΟ

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αλήθεια, ποιος θα το περίμενε;». Με τη φράση αυτή ξεκινάει το ρεπορτάζ του επίσημου περιοδικού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Η ΘΗΤΕΙΑ», όπου σε έξι σελίδες παρουσιάζεται ο μετασχηματισμός του Γ΄ Σώματος Στρατού, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, «σε έναν υπερσύγχρονο σχηματισμό, λειτουργώντας σε δύο επίπεδα: Ως πολυεθνικό στρατηγείο δυνάμεων χαμηλότερης ετοιμότητας και ως στρατηγείο που θα έχει την ευθύνη και το συντονισμό για όλες τις ειρηνευτικές αποστολές της Ελλάδας».

Η φράση, όμως, «αλήθεια, ποιος θα το περίμενε;» δεν έχει να κάνει με την κατάντια αυτή του πλήρους εξανδραποδισμού και της υποδούλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και συνολικά της Ελλάδας, από τη ΝΑΤΟική νέα τάξη, αλλά, στο εν λόγω έντυπο, λειτουργεί ως επιφώνημα θαυμασμού για το... μεγάλο επίτευγμα της άνευ όρων παράδοσης της χώρας, της διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων υπέρ του ΝΑΤΟικού μετασχηματισμού τους και της μετατροπής των ελληνικών εδαφών σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Συγκεκριμένα το περιοδικό γράφει: «Αλήθεια, ποιος θα το περίμενε; Από τις μάχες της Ελασσόνας και του Σαρανταπόρου, στις σύγχρονες ειρηνευτικές αποστολές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, από τις πρώτες απόπειρες συγκρότησης ενός σύγχρονου αξιόμαχου στρατού στην αυγή του 21ου αιώνα, στο μετασχηματισμό σε ένα υπερσύγχρονο πολυεθνικό στρατηγείο που θα διαχειρίζεται υπερεθνικές κρίσεις σήμερα». Και ο επικήδειος της εθνικής ανεξαρτησίας συνεχίζεται με ιστορικές αναφορές: «Είναι η ιστορία του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενός από τα πλέον ένδοξα οργανωμένα τμήματα του στρατού μας, που διανύοντας μια πορεία 90 περίπου χρόνων από τη μέρα της ίδρυσής του φθάνει σήμερα η μέρα για το μετασχηματισμό του σε ένα σύνθετο στρατηγείο, που θα έχει ως κύρια αποστολή του τη διαχείριση υπερεθνικών κρίσεων».

Αλήθεια, ποιος θα την περίμενε αυτή την κατάντια; Πάντα, όμως, οι κάθε λογής υποτελείς εμφάνιζαν τις πράξεις τους ως προσφορά προς την πατρίδα και το έθνος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ