Τρίτη 22 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρώσοι συγγραφείς επί σκηνής

Ανοίγοντας το «Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων» στο Beton7 με θέμα: «Ρώσοι συγγραφείς - Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ» παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις, το έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Σημειώσεις από το υπόγειο» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.

«Οι "Σημειώσεις από το υπόγειο" - σημειώνει ο σκηνοθέτης - είναι ένα έργο πολεμικής όπου ο Ντοστογιέφσκι ασκεί ανελέητη κριτική και παρωδεί τα μεγάλα φιλοσοφικά - λογοτεχνικά κινήματα της εποχής του, κυρίως τον ρασιοναλισμό και τον ρομαντισμό. Στη συνάντηση του ήρωα με μια πόρνη αποκαλύπτονται οι κωμικοτραγικές αντιφάσεις του ψυχισμού ενός παραδοσιακού ρομαντικού ήρωα, με τον οποίο ταυτίστηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Η παράσταση, ακολουθώντας τη λογική της σύγκρουσης που εκφράζει το κείμενο του Ντοστογιέφσκι, υιοθετεί μια λοξή ματιά απέναντι στην περιφραγμένη πρωτοπορία».

Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου. Συνεργάστηκε η Ιωάννα Μπιλίρη. Παραστάσεις: 22 - 23 - 29 - 30 Νοέμβρη 2016 και 7 - 8 Δεκέμβρη. Τετάρτη - Πέμπτη στις 21.00


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ