Τρίτη 22 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς

Νέες στάσεις εργασίας αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας «Αφοι Βλάχου». Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις στάσεις εργασίας την Παρασκευή 25 Νοέμβρη (2 π.μ. - 6 π.μ., 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 6 μ.μ.), ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Οι κινητοποιήσεις αφορούν και όσους εργαζόμενους απασχολούνται στην εταιρεία από την «TRENKWALDER JOBCENΤRES HELLAS».

Οι νέες κινητοποιήσεις αποτελούν συνέχεια της χτεσινής στάσης εργασίας, στην οποία έδωσε το «παρών» και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, τα αιτήματα είναι: Κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων. Ισους μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση την τελευταία ισχύουσα ΣΣΕ, ανεξάρτητα πότε προσελήφθησαν και άλλα.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδη»), συνεχίζοντας τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Χτες ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση, στην οποία προσήλθαν οι δικηγόροι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, χωρίς όμως να έχουν να πουν τίποτε δεσμευτικό στους εργαζόμενους και ζήτησαν αναβολή της συνάντησης. Η νέα συνάντηση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, ενώ τους οφείλονται και τα επιδόματα άδειας. Οι περισσότεροι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ