Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET 2017 - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Ταξίδι στη Φινλανδία για την Εθνική

Βατός θεωρείται για την Εθνική ανδρών ο όμιλος της Φινλανδίας για την Α' φάση του Eurobasket 2017

Eurokinissi

Βατός θεωρείται για την Εθνική ανδρών ο όμιλος της Φινλανδίας για την Α' φάση του Eurobasket 2017
Στον όμιλο της Φινλανδίας και με αντιπάλους που θεωρούνται στα μέτρα της έριξε την Εθνική ανδρών η χτεσινή κλήρωση της FIBA για την Α' φάση του Ευρωμπάσκετ 2017 που πραγματοποιήθηκε χτες. Σημειώνεται πως τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν αναλάβει τέσσερις χώρες, οι Τουρκία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η φάση των ομίλων στις τέσσερις χώρες θα διεξαχθεί την περίοδο από 31/8 έως 7/9 ενώ η τελική φάση από τις 9/9 έως τις 19/9.

Η Ελλάδα θα βρεθεί στον Α' όμιλο με αντιπάλους, εκτός της οικοδέσποινας του ομίλου, Φινλανδίας, τις Γαλλία, Ισλανδία, Σλοβενία, Πολωνία. Στον επόμενο γύρο θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο όπου θα διασταυρωθούν χιαστί (1-4, 2-3) με τις ομάδες του διπλανού ομίλου στη φάση των «16». Ο όμιλος της Ελλάδας θα διασταυρωθεί με τον Β' όμιλο, του Τελ Αβίβ, που περιλαμβάνει τις ομάδες Ισραήλ, Λιθουανία, Ιταλία, Γερμανία, Ουκρανία. Από τη φάση των «16» και έπειτα οι αγώνες είναι νοκ άουτ μέχρι τον τελικό.

Βάσει των αγωνιστικών κριτηρίων η πρόκριση στον επόμενο γύρο για την ελληνική ομάδα είναι εφικτή αφού τόσο οι αντίπαλοί της στον όμιλο όσο και η όποια πιθανή διασταύρωση μπορεί να επέλθει είναι στα μέτρα της. Σκοπός της Εθνικής, η κατάκτηση της μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του δικού της ομίλου που θα της δώσει το δικαίωμα για πιο εύκολο διασταύρωμα στην επόμενη φάση. Οσον αφορά τα δύσκολα τεστ για την Εθνική, σε αυτά συγκαταλέγεται σίγουρα η αναμέτρηση με τη Γαλλία, που θεωρείται το φαβορί για την πρωτιά στον Α' όμιλο, ενώ στα πιθανά ζευγαρώματα η Ιταλία και η Λιθουανία είναι αυτές που σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανεβάσουν αρκετά τον πήχη της δυσκολίας για την Ελλάδα.

«Φωτιά» θεωρείται ο Δ' όμιλος, της Τουρκίας, όπου εκτός της διοργανώτριας χώρας θα βρεθούν και δύο εκ των φαβορί της διοργάνωσης, οι Σερβία και Ρωσία, καθώς επίσης και οι Μ. Βρετανία, Λετονία, Βέλγιο. Στον Γ' όμιλο της Ρουμανίας ξεχωρίζει η παρουσία δύο ακόμα φαβορί, της Ισπανίας και της Κροατίας, ενώ εκτός της οικοδέσποινας θα υπάρχουν και οι Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία.

Στην Κρήτη το ευρωπαϊκό ανδρών U20

Στην Κρήτη θα διεξαχθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα που αφορά τη νέα γενιά του μπάσκετ στη Γηραιά Ηπειρο αφού η Ελλάδα ανέλαβε από τη FIBA τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2017, και συγκεκριμένα στις 15 - 23 Ιούλη. Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και το Ρέθυμνο και η τελική φάση στο Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ