Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι διεργασίες στα αστικά κόμματα

Συνεχίζονται φανερές και υπόγειες διεργασίες στα αστικά κόμματα, στο έδαφος της ρευστότητας που παραμένει στην οικονομία και στο πολιτικό σκηνικό, δυσκολεύοντας την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον, ποικίλα σχόλια και ερμηνείες προκάλεσε η συμμετοχή, προχτές το βράδυ, του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, του τ. προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, και του επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου, όπου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε συστράτευση όλων των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων», οι οποίες στέκονται «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τελευταία διαφοροποιείται από επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ότι το σύνολο των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» θα πρέπει να κινητοποιήσει την κοινωνία. Σε ανάλογο ύφος, ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε πως χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη» και όχι υποχωρήσεις στα «λαϊκιστικά παραληρήματα».

Η παρουσία των τριών στον ίδιο χώρο και με λίγο - πολύ ομοειδή προτάγματα στις ομιλίες τους, έκανε πολλούς να μιλούν για κάποιου είδους συμπόρευση, αν και η πλευρά Βενιζέλου απορρίπτει τέτοια σενάρια, ενώ από τη ΝΔ παράγοντες θεωρούν απίθανη την ένταξή του στα ψηφοδέλτιά τους, ο δε Θεοδωράκης επιμένει ότι δεν πρόκειται στις επόμενες εκλογές να είναι στις λίστες άλλου κόμματος, εκτός του Ποταμιού.

Επ' αυτών, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό («Action24»), σχολίασε ότι «εμείς είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Βενιζέλο (...) Είναι προσβλητικό να ερχόμαστε εμείς και να κουβεντιάζουμε κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι». Οσον αφορά το Ποτάμι, μιλώντας ο βουλευτής του Σπ. Λυκούδης στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», σημείωσε: «Το Ποτάμι περνάει σοβαρές δυσκολίες, πολιτικές και οργανωτικές (...) Ζητήματα της ταυτότητάς του και της στρατηγικής του δημιουργούν ασάφειες οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν φυγόκεντρες τάσεις (...) Το Ποτάμι έχει μπροστά του ζητήματα τα οποία αν δεν τα επιλύσει η συνέχεια δεν θα είναι καλή».

Παραπέρα, και καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κ. Σκανδαλίδης σχολίασε ότι «τώρα το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι όταν έκανε τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρακαταθήκες (2019-06-11 00:00:00.0)
Τρέχουν απ' άκρη σ' άκρη... (2016-11-27 00:00:00.0)
Οι διεργασίες φανερώνουν τη ρευστότητα στο πολιτικό σύστημα (2016-11-22 00:00:00.0)
Συνάντηση σήμερα στο φόντο διεργασιών ανασύνθεσης (2016-03-31 00:00:00.0)
Διεργασίες για τον αποπροσανατολισμό του λαού από τον πραγματικό εχθρό (2016-01-24 00:00:00.0)
Με «συνείδηση» τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου (2015-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ