Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το ευρωπαϊκό εξάμηνο

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σημείωσε:

«Με ανησυχία ότι ακόμα και η αναιμική ανάκαμψη είναι αβέβαιη και φόβους για νέο κύκλο κρίσης, αμηχανία για Brexit και εκλογή Τραμπ, επερχόμενες εκλογές σε διάφορες χώρες με αυξανόμενη λαϊκή αμφισβήτηση, που εγκλωβίζεται όμως σε αντιδραστική κατεύθυνση, οξύνονται οι ανταγωνισμοί παγκόσμια, αλλά και στην Ενωση.

Σε τέτοιο κλίμα αντιθέσεων, αλήθεια, ποια είναι η αξία της ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης και του ευρωπαϊκού εξαμήνου; Κι όμως διατηρούν την αξία τους. Η σύγκλιση ή απόκλιση ή και οι φυγόκεντρες δυνάμεις, η κάποια χαλάρωση με μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η Κομισιόν ή η αυστηρότητα όπως επιμένουν Γερμανία και άλλοι, αφορούν μόνο τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου για επενδύσεις και όχι την αποκατάσταση όσων έχουν χάσει οι λαοί. Οποιοδήποτε μείγμα πολιτικής προϋποθέτει νέες μόνιμες λαϊκές θυσίες που περιγράφονται στο ευρωπαϊκό εξάμηνο. Σ' αυτές συμφωνούν όλοι.

Παράδειγμα η Ελλάδα των τριών ή και τεσσάρων μνημονίων που ετοιμάζεται για νέες απεργίες. Οι λαοί να οργανωθούν με τη δική τους σημαία και όχι του κεφαλαίου, για ανατροπή. Η εναλλαγή απλά διαχειριστών τους οδηγεί σε νέες απογοητεύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ