Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Προς νέο «σχήμα Νορμανδίας» εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών

Την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία από την πλευρά των δυνάμεων της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατού και εθνικιστικών ταγμάτων) εναντίον θέσεων των πολιτοφυλάκων στους θύλακες που ελέγχουν, τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, τα υπουργεία Εξωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας ανακοινώνουν νέα συνάντηση στις 29 Νοέμβρη του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» όπου συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Σχολιάζοντας το θέμα της συνάντησης, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε ότι υπάρχει πρόσκληση από τους ομολόγους του Γερμανίας και Γαλλίας , Φ. Β. Σταϊνμάγιερ και Ζ. Μ. Ερό και πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε νέα συνάντηση υπό την προϋπόθεση ότι «δεν θα είναι άλλη μια άσκοπη συνάντηση». Τόνισε δε ότι στις 19 Οκτώβρη είχε συμφωνηθεί ένας «οδικός χάρτης» εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ, ωστόσο αυτός δεν προχωράει με ευθύνη κυρίως της Ουκρανίας και εξέφρασε τις αμφιβολίες του ότι έως τις 29 Νοέμβρη θα προχωρήσει κάτι. Ωστόσο, είπε ότι θα πάει στη συνάντηση.

Στην ίδια την Ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και κατοικημένων περιοχών και μόνο το τελευταίο 48ωρο έχουν γίνει πάνω από 1.160 παραβιάσεις της υποτιθέμενης εκεχειρίας, ενώ μεταφέρεται και βαρύς οπλισμός στη γραμμή της αντιπαράθεσης, όπως καταγγέλλουν οι πολιτοφύλακες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ