Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Ενωτικό» μήνυμα Τραμπ με φόντο διεργασίες ανακαταμέτρησης ψήφων...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, με αφορμή τη χτεσινή λεγόμενη «Ημέρα των Ευχαριστιών», ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε «ενωτικός» σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση που εκδηλώνεται στη χώρα δυόμισι βδομάδες μετά τις εκλογές της 8ης Νοέμβρη.

Ο Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς να γιατρέψουν «όλοι μαζί τις πληγές» και να φέρουν «πραγματική αλλαγή στην Ουάσιγκτον, πραγματική ασφάλεια στις πόλεις μας και πραγματική ευημερία στις κοινότητές μας». Τόνισε πως οι ΗΠΑ «πρέπει να ξεπεράσουν τα χαρακώματα» και να προχωρήσουν «μπροστά ως μία χώρα, ενισχυμένοι με έναν κοινό σκοπό».

Πάντως, παρά τα «ενωτικά» του Τραμπ είναι αξιοσημείωτες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από διάφορες πλευρές για ανακαταμέτρηση των ψήφων στις πολιτείες Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν. Εάν η ανακαταμέτρηση γείρει τη ζυγαριά υπέρ της Κλίντον, τότε οι συνολικά 46 εκλέκτορες που συγκεντρώνονται από αυτές τις τρεις πολιτείες θα μπορούσαν θεωρητικά να της δώσουν την προεδρία των ΗΠΑ.

Αυτά ενώ εντείνονται οι πιέσεις για να ψηφίσουν κατά συνείδηση τα 538 μέλη του «Κολεγίου των Εκλεκτόρων» που συνέρχονται στις 19 Δεκέμβρη για να βγάλουν τον πρόεδρο. Οι πιέσεις ασκούνται και με βάση το γεγονός της διαφοράς άνω των 2.000.000 ψήφων που έχει η Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Στο ίδιο πλαίσιο, η επικεφαλής των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 2,5 εκατ. δολ. ώστε να χρηματοδοτήσει την ανακαταμέτρηση των ψήφων σε τρεις πολιτείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ