Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συντονισμένη δράση στη Θεσσαλία τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη

Νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα

Από τη συγκέντρωση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Από τη συγκέντρωση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Ενόψει της νέας σύσκεψης για τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλία προχωρούν σε κλιμάκωση της πάλης των αγροτών της περιοχής, οργανώνοντας συντονισμένα συλλαλητήρια με τρακτέρ.

Ετσι, την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη, αγρότες από τα χωριά της Θεσσαλίας θα διαδηλώσουν με τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας (στις 12μ.), των Τρικάλων, (στις 11 π.μ.) και των Φαρσάλων (στις 11 π.μ.). Από μεθαύριο Παρασκευή, τα τρακτέρ ζεσταίνουν τις μηχανές και θα βγουν στις πλατείες των χωριών. Για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων, κλιμάκια των Ομοσπονδιών περιοδεύουν καθημερινά στα χωριά του κάμπου και των ορεινών περιοχών, για να ενημερώσουν και να καλέσουν αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά.

Μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη

Οπως τονίστηκε στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη των Ομοσπονδιών, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στον Παλαμά Καρδίτσας, φέτος τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών είναι περισσότερα και πιο οξυμένα από πέρσι, ενώ ακόμα χειρότερη θα είναι η κατάσταση για τον αγροτικό κόσμο του χρόνου, οπότε χρειάζεται ο αγώνας να είναι ακόμα πιο μαζικός και δυναμικός.

Από την πανθεσσαλική σύσκεψη
Από την πανθεσσαλική σύσκεψη
«Τα αιτήματα - διεκδικήσεις που προβάλλουμε, ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα, αφορούν στην ίδια την επιβίωση του συνόλου, πλέον, των μικρομεσαίων αγροτών και δεν είναι καθόλου "άκαιρα" και "μαξιμαλιστικά" όπως ισχυρίζονται κάποιοι που, και μ' αυτό τον τρόπο, επιχειρούν να υπονομεύσουν, εξαρχής, τον αγώνα μας», τόνισε, μιλώντας στη σύσκεψη ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

«Ο,τι κερδίσαμε, το καταφέραμε με τους σκληρούς αγώνες και κανείς ποτέ δεν μας έδωσε κάτι χωρίς αγωνιστική πίεση», υπογράμμισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, απαντώντας σε όσους από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση κι από άλλες μεριές, «καλλιεργούν» την απογοήτευση και τη μοιρολατρία στον αγροτικό κόσμο και γενικότερα στο λαό.

«Αυτό που επείγει τώρα είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για να έλθουμε σε άμεση επαφή με τους αγρότες, σε όλα τα χωριά και ιδιαίτερα σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν Αγροτικοί Σύλλογοι, ώστε να εξασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή», είπε ο Απ. Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη», σημειώνοντας ότι στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συσκέψεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου της ερχόμενης Δευτέρας.

Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία πραγματοποίησαν χτες αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Φθιώτιδας, μετά από κάλεσμα του συντονιστικού των Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Στη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη, διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία έργων υποδομής για την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και για την ανυπαρξία δακοκτονίας στους ελαιώνες. Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει και η Περιφέρεια.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στην Περιφέρεια υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να κατασκευαστούν οι απαραίτητες διαβάσεις για αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στον κάμπο της Ανθήλης. Να αποκατασταθούν οι αγροτικοί δρόμοι και το αρδευτικό δίκτυο. Να κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή κ.ά.

Δίκη αγροτών στα Χανιά

Τέλος, σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη αγροτοκτηνοτρόφων καλούν σήμερα Τετάρτη, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων. Στο στόχαστρο βρίσκονται μέλη του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, για τη διαμαρτυρία έξω από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στα Χανιά, το Πάσχα του 2013.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για τις νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις (2022-01-25 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2020-01-21 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι (2018-10-19 00:00:00.0)
Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλία και αλλού (2015-11-05 00:00:00.0)
Βδομάδα νέων κινητοποιήσεων για την αγροτιά (2015-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ