Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κινδυνεύουν απεργοί πείνας

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του 29χρονου Παλαιστίνιου απεργού πείνας εδώ και 74 μέρες Αχμαντ Αμπού Φάραχ, που δίνει μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και την απαράδεκτη πρακτική της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης», που κλείνει σε φυλακές παιδιά, εφήβους και ενήλικους Παλαιστίνιους δίχως καν να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σε ανάλογα μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή και του 20χρονου Παλαιστίνιου κρατούμενου Ανας Σαχίντ, που επίσης πραγματοποιεί απεργία πείνας δεκάδες μέρες, έχοντας χάσει μερικώς την ικανότητα αναπνοής δίχως μηχανική υποστήριξη.

Επιπλέον, το Κέντρο Μελετών για τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους (PPCS) σημείωσε πως κινδύνους αντιμετωπίζει η κατάσταση της υγείας και άλλων 32 Παλαιστινίων κρατουμένων, μεταξύ άλλων και επειδή οι ισραηλινές κατοχικές αρχές τούς αρνούνται πρόσβαση σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής, εργάτες από την παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας στη Λωρίδα της Γάζας ανέσυραν τις σορούς τεσσάρων Παλαιστινίων, που πνίγηκαν σε υπόγεια σήραγγα που κατέρρευσε την περασμένη βδομάδα, όταν οι αιγυπτιακές αρχές από την άλλη μεριά των συνόρων επέτρεψαν την εισροή θαλασσινού νερού.

Νωρίτερα χτες τα ξημερώματα, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έκαναν εφόδους σε δεκάδες σπίτια Παλαιστινίων στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, προκαλώντας την αντίδραση νεαρών που αντιστάθηκαν λιθοβολώντας τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Επισημάνσεις» Ισραηλινών πριν τη σύνοδο με Ελλάδα - Κύπρο

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μιλώντας προ ημερών σε απεσταλμένο ελληνικής εφημερίδας, με αφορμή την άφιξη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις 8 του μήνα, προέβλεψαν «αλλαγές στο χάρτη και τους παίκτες» που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ αυτών και ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αμικάζ Νορκίν, που εκτίμησε με αφορμή τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία πως οι Ρώσοι ήρθαν στην περιοχή της Αν. Μεσογείου «για να μείνουν». Τόνισε πως η χώρα του στηρίζει την Ιορδανία και επιθυμεί τη σταθερότητα της Αιγύπτου, αλλά εξέφρασε αυξημένη ανησυχία για την αναπόφευκτη ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ. Υπογράμμισε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανή προέλαση τζιχαντιστών προς τις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας «που θα απειλήσουν την Ιορδανία και τα σύνορα στα Υψίπεδα του Γκολάν». Δεν απέκλεισε ούτε έναν τρίτο πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ