Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, του Χρήστου και της Φλωρεντίας, γεννήθηκε το 1926 στην Καρδίτσα. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αναδείχθηκε σε στέλεχός της. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1944. Διωκόμενος το 1947 από το κράτος και παρακράτος εντάχθηκε στον ΔΣΕ, στο Αρχηγείο Αγράφων. Πέθανε (πάγωσε) στη διάρκεια ισχυρής χιονοθύελλας στο ύψωμα Καταραχιά στο βουνό Περιστέρι, τη νύχτα 3 προς 4 Δεκέμβρη 1947, όταν το τμήμα του επέστρεφε από τη Βαβούσα στα Αγραφα.

Τιμώντας τη μνήμη του, ο εξάδελφός του Τάκης Ψημμένος πρόσφερε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης - Υμηττού.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΔΟΥΚΑ, στελεχών του ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ από «κόκκινα μεροκάματα» για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ρόδου.

Νότης Δούκας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΕΤΡΕΛΛΗ η Βάσω και η Δήμητρα Πετρέλλη προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 100 χρόνια ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν τρεις μήνες που «έφυγε» από κοντά μας, η ΟΛΓΑ ΡΑΠΤΗ (φωτ.) και στη μνήμη της, αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα, για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

Επίσης, τέτοιες μέρες, «έφυγε» ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ. Στη μνήμη του, όπως και στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ (φωτ.) και του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ (φωτ.), που τους έχασα για πάντα, δίνω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

Τάσος Κίτσιος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα και παππού ΜΗΤΣΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ προσφέρουμε για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πατουλιάς Τρικάλων.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΝΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΝΑΚΗΣ
Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ 2

Το παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) στη μνήμη των συναγωνιστών ΑΝΝΑΣ ΒΑΡΣΑΜΗ - ΣΙΜΟΥ από τα Τρίκαλα και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ από το Μικρό Κεφαλόβρυσο προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Το ΔΣ του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

ΟΛΓΑ ΡΑΠΤΗ
ΟΛΓΑ ΡΑΠΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΑ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ)

ΑΝΝΑ ΒΑΡΣΑΜΗ - ΣΙΜΟΥ
ΑΝΝΑ ΒΑΡΣΑΜΗ - ΣΙΜΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ