Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυτός κι αν είναι εκβιασμός!

Ακουσον, άκουσον! Η εργοδοτική ένωση της Γαλλίας (η Medef) αποφάσισε - διαβάζουμε - έως το τέλος του χρόνου να σταματήσει να καταβάλλει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, επειδή θεωρεί ότι η ασφάλιση πρέπει να στηρίζεται στη γενική φορολογία και όχι στις εργοδοτικές εισφορές!!!

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι τυχόν υλοποίηση μιας τέτοιας απειλής θα τίναζε στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα το ασφαλιστικό σύστημα της Γαλλίας, όπως και κάθε χώρας. Οι συνέπειες, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αναμφίβολα απρόβλεπτες, όπως και οι εκρήξεις που αναπόφευκτα θα προκληθούν. Ιδιαίτερα σε μια χώρα με πλούσια και μακρά παράδοση και στις κοινωνικές εκρήξεις και στις κοινωνικές κατακτήσεις. Επομένως, μπορεί να συμπεράνει κανείς, ότι οι Γάλλοι εργοδότες εκείνο που επιχειρούν είναι ένας ωμός εκβιασμός, ώστε να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες και μεγαλύτερες απαλλαγές από τα βάρη της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και να προωθήσουν τις θέσεις τους σε μια σειρά ακόμα μέτωπα.

Οπως και να το κάνουμε, όμως, η βαρβαρότητα της συγκεκριμένης είδησης ξαφνιάζει. Πολύ περισσότερο, που εδώ και αρκετά χρόνια οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν καταφέρει να προωθήσουν θεαματικά τις θέσεις τους με τις μεθόδους του «κοινωνικού εταιρισμού» και της τριμερούς συνεργασίας, ελέω συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και υποτακτικών κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ