Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Προτεραιότητα οι «επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας»

ΑΓΚΥΡΑ.--

Νέα ώθηση στις επιχειρήσεις «κατά της τρομοκρατίας» δίνει η Αγκυρα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην επαρχία Βαν τόνισε: «Θα είμαι σαφής, αυτές είναι οι καλές μέρες για το ΡΚΚ. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τέτοια μαζική καταστροφή που δεν μπορούν καν να διανοηθούν... Η επιχείρησή μας (σ.σ. για την εξολόθρευση του ΡΚΚ) συνεχίζεται ακλόνητη (ακόμα) και στη διάρκεια του χειμώνα». Η αποφασιστικότητα με την οποία συνεχίζονται οι «αντι-τρομοκρατικές» επιχειρήσεις στο εσωτερικό χαρακτηρίζει και τις κινήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Γνώμονας της τουρκικής κυβέρνησης είναι να προλάβει σχεδιασμούς και ανακατατάξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε μια περίοδο ευρύτερων διεργασιών σε όλη την περιοχή.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ μίλησε χτες για «νέα περίοδο» και «μεγάλο βήμα» που θα κάνει η Αγκυρα, αποφασίζοντας στο εξής «να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της σε τοπικά νομίσματα με χώρες με τις οποίες έχει μεγάλο όγκο διμερούς ενεργειακού εμπορίου».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο ρωσικός κολοσσός «Γκαζπρόμ» ανακοίνωσε την Πέμπτη πως υπέγραψε με τον ελβετικό όμιλο «Ολσις» τη συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αγωγού «Turkish Stream» («Τούρκις Στρημ»), που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στα ελληνο-τουρκικά σύνορα κι από εκεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 87 ανθρώπων που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ως ύποπτους για υποστήριξη του ισλαμιστή επιχειρηματία Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος φέρεται ως πρωτεργάτης των γεγονότων της 15ης Ιούλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ