Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ταξικά σκληρός και απάνθρωπος προϋπολογισμός

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε καθαρό ότι απέναντι στο μπλοκ κυβέρνησης, ΝΔ και των άλλων κομμάτων, το ΚΚΕ καθορίζει τις θέσεις του από άλλη αφετηρία: «Πρώτον, ποιος παράγει τον πλούτο; Ποιος τον παράγει, λοιπόν, οι εργαζόμενοι ή οι καπιταλιστές; Εμείς λέμε οι εργαζόμενοι. Εμείς λέμε ότι οι καπιταλιστές είναι παράσιτα. Αρα, ιδιοκτήτες αυτού του πλούτου πρέπει να είναι αυτοί που τον παράγουν. Ποιος άλλος το λέει αυτό; Κανένας. Δεύτερον, εμείς ξεκινάμε από τις ανάγκες των εργαζομένων που είναι όλο και περισσότερες, όλο και πιο διευρυμένες» και την ικανοποίησή τους «σήμερα, με βάση την τεχνολογική εξέλιξη, με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας, με βάση τη μόρφωση που υπάρχει, με βάση τον πλούτο που παράγεται».

Από την άποψη αυτή, όπως είπε, ο προϋπολογισμός είναι «ταξικά σκληρός και απάνθρωπος» που αυξάνει την πιο βάρβαρη φορολογία, την έμμεση, σε βάρος του λαού, μειώνει κοινωνικές δαπάνες, αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ του κεφαλαίου». Ενώ, αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε η ΝΔ, έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα υπενθυμίζοντας τα δικά της άγρια αντιλαϊκά της μέτρα. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της βρώμικης δουλειάς που ανέλαβε, επιχειρεί ταυτόχρονα με το χαμήλωμα του πήχη των προσδοκιών των εργαζομένων να απενοχοποιήσει το καπιταλιστικό σύστημα, τους ιμπεριαλιστικούς του μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ. «Εγινε πλέον αμερικανοΝΑΤΟική αριστερά», σχολίασε.

Είπε, τέλος, ότι το ΚΚΕ είναι παρόν στην οργάνωση του αγώνα του λαού, για να σηκώσει κεφάλι και να αντιληφθεί ότι μπορεί να κατακτήσει τον πλούτο που παράγει. Είναι βέβαια απόν από τις φωτογραφίες με τον Ομπάμα και από το Καστελόριζο με τους χρυσαυγίτες, πρόσθεσε και κατέληξε, λέγοντας στην κυβέρνηση: «Καλό σας ταξίδι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πραγματικά σύγχρονο και τ' απολειφάδια του αντικομμουνισμού (2021-06-10 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή και αντιδραστική η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ (2009-12-22 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ελάχιστη εγγυημένη εξαθλίωση (2005-12-02 00:00:00.0)
Κούφια αντιπαράθεση (2004-10-07 00:00:00.0)
Σε ενιαίο μέτωπο απολυμένοι και εργαζόμενοι (2003-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ