Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσουν η ετοιμότητα και η αλληλεγγύη των λαών

Ανακοίνωση για τις βομβιστικές επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη και Κάιρο

Ανακοίνωση για τις επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη και Κάιρο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και το Κάιρο της Αιγύπτου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά του στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας και της Αιγύπτου, και στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος και οξύνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και περιφερειακών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των επεμβάσεων και πολέμων, την ένταση της καταστολής και τον εκφοβισμό των λαών.

Γι' αυτό επιβάλλεται να δυναμώσουν η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση, η αλληλεγγύη και η κοινή δράση των λαών της περιοχής ενάντια στις επεμβάσεις, στους πολέμους και στα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ