Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην Ελλάδα η ... ψυχή της Αργεντινής

Η Mercedes Sosa, η μυθική τραγουδίστρια της Λατινικής Αμερικής, έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες: 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στην Αθήνα και 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη. Η ψυχή της Αργεντινής με την υπέροχη φωνή, τραγουδά με πάθος για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την πολιτική ελευθερία, την αγάπη και την ειρήνη.

Η Mercedes Sosa γεννήθηκε στο Τουκουμάν της Αργεντινής, το 1935. Ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια στα 15 της χρόνια. Στη δεκαετία του '60 υπήρξε σημαντικό μέλος του μουσικού και λογοτεχνικού κινήματος, «nueva cansion» μαζί με την Violeta Parra, τον Atahualpa Yupanqui, τον Armado Tejada Gomez και τον Tito Francia. Σκοπός του κινήματος, ήταν η ανάδειξη της λαϊκής Αργεντίνικης παράδοσης, ενώ ήταν σαφείς οι πολιτικές αναφορές. Το 1965 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Canciones con Fundamento και το 1967 πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό και παρουσιάζεται στις ΗΠΑ, Ευρώπη και ΕΣΣΔ. Είναι πλέον μία από τις σπουδαιότερες φωνές της Λατινικής Αμερικής και η αναγνώριση του ταλέντου της, είναι παγκόσμια.

Με τη «φωνή» της, όμως, προκάλεσε την αργεντίνικη χούντα, που την κυνήγησε και τη συνέλαβε το 1975 κατά τη διάρκεια συναυλίας. Το 1979 δεχόμενη απειλές για τη ζωή της αυτοεξορίζεται για τρία χρόνια στη Μαδρίτη. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο του πρώτου Latin-Grammy για την ερμηνεία της στην «Misa Criolla» του Αργεντινού Ariel Ramirez.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε: Ticket Hellas, τηλ. 6189.300 τηλεφωνική κράτηση με πιστωτική κάρτα και αποστολή στο χώρο σας. Φεστιβάλ Αθηνών, τηλ.3221459 - Metropolis, τηλ. 3840639 - Virgin, τηλ. 3314788.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ