Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Εκλογές στην Εθνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Οχι στην εμπορευματοποίηση. Επαρκή χρηματοδότηση. Απλή αναλογική

Σήμερα Κυριακή διεξάγονται οι εκλογές στην Εθνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Στη Διακήρυξή της, η Νέα Σκακιστική Κίνηση απευθύνεται σε κάθε καλόπιστο φίλο του σκακιού που αμφισβητεί την κατεστημένη πλειοψηφία, που θέλει να υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων, να ξεπεραστούν αδυναμίες, να γίνουν πιο αποφασιστικά βήματα για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα στο ελληνικό σκάκι. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

  • Η ουσιαστική δράση μέσα κι έξω από το ΔΣ αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια. Θεωρούμε πολύ σημαντική κατάκτηση το ότι επί 12 συνεχή χρόνια υπάρχει μια διαφορετική φωνή στην ΕΣΟ, σταθερή, αξιόπιστη και σοβαρή, που τοποθετείται από θέσεις αρχής. Δεν αρνούμαστε αδυναμίες, παραλείψεις, ενδεχομένως και λάθη. Ομως, ποτέ δεν σηκώσαμε τα χέρια, είμαστε πάντα παρόντες σε όλα τα θέματα, αρνηθήκαμε να παραιτηθούμε, δεν αφομοιωθήκαμε.

Με δική μας παρέμβαση καταργήθηκε το καπέλο 50% που επέβαλε η ΕΣΟ στην αξιολόγηση των ελβετικών τουρνουά (εισέπραττε 1,5 για κάθε παίκτη και απέδιδε 1 στη FIDE), αντιταχθήκαμε σθεναρά σε ιδέες για καθιέρωση ετήσιου «χαρατσιού» σε αθλητές και μαθητές, ενώ παράλληλα καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του εθνικού ΕΛΟ.

Αποδείξαμε ότι η μετακύλιση του κόστους στους σκακιστές αποτελεί επιλογή και όχι μονόδρομο.

  • Αλλαγή πλεύσης στην ΕΣΟ και τι αυτό σημαίνει. Εδώ και χρόνια η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που απαιτούν οι σκοποί που αναφέρονται στο καταστατικό της και η πολιτική της οδηγεί τελικά στην αναίρεση των χαρακτηριστικών που κάνουν το σκάκι να ξεχωρίζει από άλλα παιχνίδια και να θεωρείται πνευματικό άθλημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ