Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου

Ο Δ. Κουτσούμπας και ο Ν. Σοφιανός με τον Κ. Ρόκο
Ο Δ. Κουτσούμπας και ο Ν. Σοφιανός με τον Κ. Ρόκο
Την έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο «Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης» επισκέφτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ο καλλιτέχνης τους ξενάγησε στα έργα του, σε όλα αυτά που λεύτερος, σαν πολεμικός ανταποκριτής ή σαν λαϊκός μάστορας, καταγράφει με τον τρόπο του, όλα όσα μονάχα με τους χτύπους της καρδιάς μεταδίδονται και αποθηκεύονται...

«Κρυμμένα χαμόγελα, θλιμμένα χαμόγελα, αλλά παντού υπάρχουν κλειδιά στο έργο του Κυρ. Ρόκου για να ξεκλειδώσουμε, να βρούμε το χαμόγελο της αισιοδοξίας και της ελπίδας», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο Δ. Κουτσούμπας.

Η έκθεση γίνεται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» στην Αθήνα (Βαλαωρίτου 9α, τηλ. 2103607598, email: info@ekfrasi-art.gr) και θα διαρκέσει έως τις 7 Γενάρη.

Με αφορμή την έκθεση του Κυριάκου Ρόκου, τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, στις 18.00, στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» (Σταδίου 24), ο αρχιτέκτονας και ιστορικός Τέχνης, Κώστας Καζαμιάκης, θα συνομιλήσει με τον Κυριάκο Ρόκο, μέσα από τη σειρά των έργων του της «Τελευταίας Στιγμής» και την ανάγκη να περιγράφει με γραπτές λέξεις όσα δεν μπορούν να ειπωθούν σκαλίζοντας ένα βράχο... Συμμετέχουν διαβάζοντας ιστορίες του γλύπτη η ηθοποιός και καθηγήτρια Ορθοφωνίας Αντέλα Μέρμηγκα και ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης. Τραγουδάει η Μαρίνα Δακανάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ