Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν σε μαζική γενική συνέλευση

Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» (πρώην «Αρβανιτίδης»), σε μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη συνέλευση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων που μετέφεραν την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, τη Δευτέρα 19/12 στις 11 π.μ. και την Τετάρτη 21/12 την ίδια ώρα.

Μιλώντας στη συνέλευση, ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα, παίρνοντας δύναμη από την ταξική αλληλεγγύη που καθημερινά δυναμώνει. Ανέφερε ότι η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση υλικής βοήθειας και πολύμορφες εκδηλώσεις για τη στήριξη των απλήρωτων εργαζομένων στην «Καρυπίδης», αλλά και των ανέργων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 22/12, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.

Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία. Θυμίζουμε ότι για να προχωρήσει ο σχεδιασμός για ουσιαστική μεταβίβαση των καταστημάτων της «Καρυπίδης» στην «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», εκβιάζονται οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν «κούρεμα» δεδουλευμένων που τους οφείλονται κατά 50%, μείωση μισθών 20% και μαζικές απολύσεις.

Από χτες η εργοδοσία άρχισε πάλι να πιέζει τους εναπομείναντες εργαζόμενους στα καταστήματα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, για να αδειάσουν τα μαγαζιά.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Αρβανιτίδης προχώρησε σε έξωση της «Καρυπίδης» από τα γραφεία και τις κεντρικές αποθήκες ιδιοκτησίας του στην Πατρίδα Ημαθίας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Ο ίδιος έχει κάνει έξωση στην επιχείρηση «Καρυπίδης» και από τα καταστήματα που έχει στην ιδιοκτησία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ