Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση στον «Παπαστράτο» ενάντια σε απόλυση χρονίως πάσχοντα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της εταιρείας «Παπαστράτος - Philip Morris International» στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15/12, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, με αίτημα την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου τεχνικού, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΜΤ «απολύθηκε καταχρηστικά και πάσχει από σοβαρή νόσο (σκλήρυνση κατά πλάκας)».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης μέλη του επιχειρησιακού σωματείου της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» και της διοίκησης του σωματείου της «Wind», καθώς και εργαζόμενοι από άλλους χώρους που πήγαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Ηδη σωματεία και σύλλογοι ασθενών υιοθετούν αντίστοιχα ψηφίσματα καταγγελίας της εργοδοσίας και συμπαράστασης προς τον εργαζόμενο.

«Η εργοδοσία», αναφέρει το ΣΜΤ, «η οποία επανειλημμένα είχε αρνηθεί τη συνάντηση με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, προσήλθε (λόγω της μαζικότητας της κινητοποίησης που δεν μπορούσε να αγνοηθεί) μέσω εκπροσώπου της για να ακούσει τα αιτήματά μας. Η "απάντηση" στο δίκαιο αίτημα της επαναπρόσληψης ήταν πως η εταιρεία τάχα δεν γνώριζε για την ασθένεια του συναδέλφου. Μάλιστα, αφού πρώτα διαφημίστηκε το "κοινωνικό - ανθρώπινο" πρόσωπο της εταιρείας, ειπώθηκε πως η δημιουργία της θέσης εργασίας του συναδέλφου ήταν ένα "πείραμα" που απέτυχε! (...) Από την πλευρά μας, ως Σωματείο δηλώνουμε πως ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ