Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λουκέτο στη χρηματιστηριακή «Νικηφόρος»

Λουκέτο μπαίνει στη χρηματιστηριακή εταιρία «Νικηφόρος ΑΧΕ», καθώς έχασε τη δικαστική μάχη με το δημόσιο. Το Δ` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την προσφυγή της εταιρίας «Νικηφόρος ΑΧΕ» που στρεφόταν κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από έκθεση ορκωτού λογιστή ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρίας «Νικηφόρος», για «σοβαρές και επανειλημμένες παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές».

Η εταιρία «Νικηφόρος» συμμετείχε σε συναλλαγές ομάδας επενδυτών που επιχείρησαν τη στρέβλωση της αγοράς σε μετοχές των εταιριών «Παρνασσός» και «Αφοί Μαγρίζου», παρέχοντας πολύ σημαντικές πιστωτικές διευκολύνσεις σε μέλη των ομάδων. Επίσης, επέτρεψε τη σύναψη μεγάλου αριθμού προσημειωμένων συναλλαγών, με σκοπό τη στρέβλωση της αγοράς. Τέλος, της καταλογίζεται έλλειψη αποτελεσματικού εσωτερικού ελέγχου και επαρκούς συστήματος λογιστικής καταχώρισης των πράξεων που διενεργούσαν τα όργανα της εταιρίας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμό 276/2000 απόφασή του απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της χρηματιστηριακής «Νικηφόρος» και έκρινε ότι δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επενδυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ