Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις Τσίπρα για το Κυπριακό

Σειρά επαφών με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπους κυπριακών κομμάτων σχετικά με το Κυπριακό ξεκινά από σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ενόσω κλιμακώνονται τα παζάρια για «επίλυση» του ζητήματος με βάση ένα διχοτομικό σχέδιο τύπου «Ανάν» και «ψητό» για τα μονοπώλια τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού, και αργότερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, Γ. Περδίκη. Αύριο το πρωί, προγραμματίζεται συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη.

Οι συναντήσεις σηματοδοτούν το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στο πολύπλευρο αλισβερίσι που ξετυλίγεται, ενόψει και της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν, που φαίνεται ότι θα γίνει αρχές Γενάρη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη λεγόμενη Διάσκεψη για την Ασφάλεια (ξεκινά στις 12 Γενάρη με ανοιχτή ημερομηνία ολοκλήρωσης).

Η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη θα γίνει και στον απόηχο των συναντήσεων του Κύπριου Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μ. Ακιντζί, όπως και της συνεδρίασης, την προηγούμενη Παρασκευή, στην Αθήνα, του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που συγκλήθηκε υπό τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ