Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Από τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Copyright 2016 The Associated

Από τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα
Εντατικές είναι οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή 3.600 ανθρώπων και 500 περίπου μέσων (πλοία, αεροσκάφη, υποβρύχια μηχανήματα) για την περισυλλογή των θυμάτων του μοιραίου «Τουπόλεφ» (ΤU-154) που κατέπεσε τα Χριστούγεννα ανοιχτά των ακτών του Σότσι, στέλνοντας στον υγρό τάφο 92 ανθρώπους (8 άτομα πλήρωμα), 64 μέλη του θρυλικού μουσικοχορευτικού συνόλου του Κόκκινου Στρατού «Αλεξαντρόφ», δημοσιογράφους, δύο πολιτικούς αξιωματούχους, την επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, Ε. Γκλίνκα. Ολοι τους μετέβαιναν στη Συρία και τη βάση Χμεϊμίμ της Λατάκειας, για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

Χτες ανασύρθηκε και το δεύτερο κουτί που καταγράφει στοιχεία της πτήσης του αεροσκάφους, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο. Το πρώτο κουτί που βρέθηκε την Τρίτη το πρωί, έχει πάει για ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο στη Μόσχα. Από την ανάλυση αυτών των λεγόμενων «μαύρων κουτιών» θα μπορέσει να προσδιοριστεί η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους, που ήταν στην Πολεμική Αεροπορία της ΕΣΣΔ και στη συνέχεια της Ρωσίας τα τελευταία 33 χρόνια. Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, σε διάφορα ΜΜΕ που επικαλούνται ανώνυμη πηγή από την ομάδα διερεύνησης που μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα «Lifenews», αναφέρεται ότι έχει αποκωδικοποιηθεί συνομιλία από το πιλοτήριο, που φέρει τον έμπειρο κυβερνήτη Ρομάν Βολκόφ να φωνάζει ότι «τα πτερύγια δεν λειτουργούν σωστά» (πρόκειται για τα μεταλλικά πλαίσια στα φτερά του αεροσκάφους που το υποβοηθούν ώστε να πετάει σωστά). Το μη συγχρονισμένο άνοιγμά τους εμφανίζεται ως λόγος που δεν μπόρεσε να ελεγχθεί το αεροπλάνο και επήλθε η πτώση του στο νερό με ταχύτητα πάνω από 500 χλμ. την ώρα και μόλις 2 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Σότσι. Η πληροφορία αυτή, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τις ρωσικές αρχές, που δηλώνουν ότι η διερεύνηση ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα θα πάρει χρόνο.

Σύμφωνα με τη χτεσινή εικόνα που έδινε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, είχαν περισυλλεγεί 15 σοροί και πάνω από 200 διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη που μεταφέρονται στη Μόσχα για την ταυτοποίηση. Επίσης, από την έναρξη των ερευνών την Κυριακή έχουν εντοπιστεί 12 μεγάλα κομμάτια του Τουπόλεφ και πάνω από 1.547 μικρά συντρίμμια, ενώ τα πλοία έχουν ελέγξει πάνω από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ