Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τον αυταρχισμό κατά των τουρκικών συνδικάτων

Ενδεικτική του πώς η πολιτική υπεράσπισης της «ασφάλειας» στην Τουρκία πυροδοτεί νέα καταστολή σε βάρος των εργατικών οργανώσεων είναι η απαγόρευση κινητοποίησης του Συνδικάτου Μεταφορών NAKLIYAT Is με αίτημα την αύξηση του βασικού μισθού.

Το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει «την κλιμάκωση του αυταρχισμού και των τρομοκρατικών πρακτικών εναντίον των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Τουρκίας». Σημειώνει ότι «στην προσπάθεια του συνδικάτου να πραγματοποιήσει την κινητοποίησή του, παρά την απαγόρευση, βρέθηκε αντιμέτωπο με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, οχήματα και κλούβες των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τα γραφεία του.

Οι πολυεθνικές και οι βιομήχανοι της Τουρκίας κερδίζουν αμύθητα κέρδη από τη δουλειά των Τούρκων εργατών. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιούν τις εξελίξεις για να επιβάλουν τη θέλησή τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους, απαγορεύοντας κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Συνδικάτο NAKLIYAT Is, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Τουρκίας, που συνεχίζουν τον αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές πρακτικές και τους εκφοβισμούς της τουρκικής κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στους εργάτες και το λαό της Τουρκίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ