Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισαγγελική πρόταση για μη έκδοση Τούρκων αξιωματικών

Να απορριφθεί ως νομικά απαράδεκτο το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών για τους δύο πρώτους Τούρκους αξιωματικούς αλλά και στην περίπτωση που το δικαστήριο μπει στην ουσία τότε να απορριφτεί και πάλι το αίτημα, καθώς «κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική απάνθρωπη συμπεριφορά», πρότεινε προς το β' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου χτες η εισαγγελέας Β. Θεοδώρου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι παντελώς αόριστη η περιγραφή των περιστατικών που αποδίδονται στο κατηγορητήριο, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα στοιχεία. Σημειωτέον ότι για τους δύο πρώτους από τους οκτώ - για τους οποίους ζητείται η έκδοσή τους στην Τουρκία - που δικάστηκαν χτες, είχε σε πρώτο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών κριθεί για τον έναν να μην εκδοθεί και για τον άλλον το αντίθετο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενώ σήμερα και την Παρασκευή 13 του μήνα θα εκδικαστούν και οι υποθέσεις ως προς τους υπόλοιπους εκζητούμενους από τον Αρειο Πάγο από άλλους δικαστές μια και δεν έγινε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους να συνεκδικαστούν όλες μαζί.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε και βίντεο με συλλήψεις δικαστών μέσα στο ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας και όπως είπαν οι συνήγοροι των 2 Τούρκων αξιωματικών αυτό «δείχνει ότι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ