Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικάζεται συνδικαλιστής επειδή υπερασπίστηκε απολυμένη

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια καλεί η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης σήμερα στις 9 το πρωί, διοργανώνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου, ταμία του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων ΚΟΜΟΤΕΞ ΑΕ. Σήμερα συζητείται η αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία εναντίον του συνδικαλιστή, για το αδίκημα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ύστερα από κατάθεσή του σε δίκη όπου υπερασπίστηκε απολυμένη εργάτρια.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η συνδικαλιστική δίωξη «γίνεται για να χτυπήσει η μεγαλοεργοδοσία ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων του συγκεκριμένου εργοστασίου, μιας και τα προηγούμενα χρόνια έχει προχωρήσει σε περικοπή του οικογενειακού επιδόματος και περαιτέρω περικοπή του μισού επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, σε μειώσεις μισθών, ενώ αξιώνει από το συνάδελφο αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Με απόφαση του ΔΣ, η εργοδότρια εταιρεία θα ζητήσει την παραπομπή του συναδέλφου - συνδικαλιστή στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, δηλαδή την απόλυσή του (...) Ουσιαστικά η συγκεκριμένη δίωξη μάς γυρίζει σε μαύρες εποχές, όταν συνδικαλισμός σήμαινε αυτόματα διώξεις, απολύσεις και ανεργία, καθώς επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση.

Αποκαλυπτική είναι και η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στη συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία της ΚΟΜΟΤΕΞ ΑΕ, πριν από δυο μήνες περίπου, αλλά και στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΞ την περασμένη Πέμπτη. Εκεί υπερασπίστηκε την πρόταση της εταιρείας για την ανάκληση αυτών που κατέθεσε ο συνάδελφος, να ζητήσει συγγνώμη από τους εργοδότες και η εταιρεία θα σκεφτεί εάν θα αποσύρει τη μήνυση. Δηλαδή ο συνάδελφος να σκύψει το κεφάλι, να γίνει έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας, μήπως και τύχει του ελέους των διωκτών του.

Η ενέργεια αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική, καθώς αμφισβητεί βασικές ελευθερίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρόκειται για ποινικοποίηση στην ουσία της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και πρέπει να ενημερωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός της Ξάνθης. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τα αστικά κόμματα υποστήριξης του "ευρωπαϊκού κεκτημένου" κατεδάφισαν το Ασφαλιστικό, σφάγιασαν εργασιακά δικαιώματα, ενώ επίκειται το χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία κι άλλες ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ