Σάββατο 25 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμική αντιπολεμική απάντηση

Την Τρίτη 28 του Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Με τη συγκέντρωση-πικετοφορία, που διοργανώνουν την Τρίτη 28 του Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας θα δώσει τη δική του δυναμική απάντηση και θα εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί το λαό της Αθήνας να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της επόμενης Τρίτης. Παράλληλα, η ΕΕΔΥΕ στην ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει για μια ακόμα φορά στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη γειτονική χώρα.

Η αποστολή τμήματος του ελληνικού στρατού, υπογραμμίζεται στο κείμενο, με το πρόσχημα ότι θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης ΝΑΤΟικής δύναμης, που αποσκοπεί στη διαφύλαξη της ειρήνης, δεν μπορεί να πείσει κανέναν γιατί είναι ολοφάνερο πως ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνο για τη διαφύλαξη της ειρήνης δεν ενδιαφέρονται. Συνεχίζουν, επισημαίνεται σ' άλλο σημείο, με την πολιτική των επεμβάσεων, εφαρμόζοντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», να υλοποιούν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στο πλαίσιο της εφαρμογής της «νέας τάξης πραγμάτων».

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις ο λαός μας, υπογραμμίζεται αμέσως μετά, πρέπει να βρεθεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει και να αποκρούσει τα εξυφαινόμενα σχέδια, να δυναμώσει ο κοινός αγώνας μαζί με όλους τους λαούς των Βαλκανίων για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και την ανατροπή της «νέας τάξης πραγμάτων».

Και καταλήγει: «Η ΕΕΔΥΕ, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τη νεολαία, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση- πικετοφορία, να διαδηλώσουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους ώστε:

  • Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας από την ΠΓΔΜ και να μην ξαναβγεί κανένας Ελληνας στρατιώτης εκτός συνόρων.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να ανατραπεί η "νέα τάξη πραγμάτων" και να αποκρουστούν τα πολεμικά της σχέδια».

Η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής-Πειραιά και Νήσων, με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της για τη «δουλική προθυμία» της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Βαλκανική, συμμετέχοντας στη ΝΑΤΟική δύναμη στην ΠΓΔΜ με την αποστολή 350 Ελλήνων στρατιωτών.

Οι συνδικαλιστές καλούν τους συναδέλφους τους και όλους τους εργαζόμενους «στις επάλξεις του αγώνα για την εδραίωση της ειρήνης στα Βαλκάνια». Τους καλούν να βρεθούν την Τρίτη στην πλατεία Κάνιγγος και να απαιτήσουν «να μη συμμετάσχουν οι Ελληνες στρατιώτες σε επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ