Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Το Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ χτες, παρουσία του Αλ. Τσίπρα. Το Πολιτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, ο οποίος είπε ότι στις διεθνείς επαφές του εκφράστηκε η βούληση για ολοκλήρωση της «αξιολόγησης».

Το Πολιτικό Συμβούλιο εξέτασε κι έναν πρώτο σχεδιασμό με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, με προφανή στόχευση τον εξωραϊσμό όσων αντιλαϊκών μέτρων έχουν παρθεί στο δίχρονο αυτό, αλλά και το σκόρπισμα νέων αυταπατών για τη μετέπειτα πορεία. Ετσι, αποφασίστηκαν εξορμήσεις «στο πλαίσιο των επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και θα έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη των πρωτοβουλιών του κόμματος και της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα».

Στο μεταξύ, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Αθήνα 9.84», ο Δ. Παπαδημούλης σχολίασε για το Κυπριακό ότι «η ευκαιρία (...) δεν πρέπει να χαθεί, γιατί η χειρότερη λύση για την Κύπρο και τον ελληνισμό είναι η εδραίωση της διχοτόμησης και της στρατιωτικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου». Μάλιστα, συνέστησε «σε κάποιους στην Αθήνα να μην το παίζουν "Κυπριακότεροι των Κυπρίων" στα θέματα αυτά. Διότι διάφοροι υπερπατριώτες ήταν αυτοί που χαντάκωσαν την Κύπρο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε την ΕΕ να αναλάβει ενεργότερο ρόλο και εξήρε τη στάση του Κ. Μητσοτάκη σαν βοηθητική της προσπάθειας Αθήνας - Λευκωσίας, ενώ σε ό,τι αφορά στα θέματα της ασφάλειας, επανέλαβε τη θέση για αντικατάσταση των στρατευμάτων Ελλάδας και Τουρκίας από ένα «διεθνές αστυνομικό σώμα, το οποίο θα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ομαλή μετάβαση, με έναν τρόπο με τον οποίο θα νιώθουν άνετα και οι δύο κοινότητες», χωρίς να διευκρινίσει αν η «ομπρέλα» μιας τέτοιας δύναμης θα είναι το ΝΑΤΟ ή κάποιος «αντ' αυτού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ