Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαιτεί μέτρα αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων από την κακοκαιρία

MotionTeam

Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές και την αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό, ζητά η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Τα προβλήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν σε όλα τα επίπεδα. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν έχουν καθαριστεί, ενώ υπάρχει και έλλειψη αλατιού, στα σχολεία οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, τα προβλήματα υδροδότησης συνεχίζονται.

Η ΕΥΑΘ χτες ανακοίνωσε ότι η στάθμη των δεξαμενών επανήλθε σε κανονικά επίπεδα, όμως προειδοποιούσε για νέες διακοπές της υδροδότησης τις βραδινές ώρες, καθώς, όπως σημειώνει, «υπάρχουν διαρροές, εκτός από τα υδρόμετρα, στις οικιακές διακλαδώσεις που αφορούν είτε στην ύδρευση είτε στη θέρμανση, οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν» και «σε κάποιες περιπτώσεις οι σωληνώσεις παραμένουν παγωμένες». Σε ό,τι αφορά το ποιος θα καλύψει το κόστος για την αντικατάσταση των υδρομέτρων, η ΕΥΑΘ παραπέμπει στα ...προβλεπόμενα, δηλαδή στους ιδιοκτήτες των κατοικιών, που ήδη τσακισμένοι οικονομικά, καλούνται επίσης να καλύψουν το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί στις σωληνώσεις ύδρευσης, στους καυστήρες θέρμανσης κ.λπ.

Με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη θωράκισης της πόλης απέναντι σε καιρικά και φυσικά φαινόμενα.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, αφού έζησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία εγκλωβισμένοι για ώρες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ύδρευσης. Από προχτές η τροφοδότηση των νοικοκυριών σε πολλά σημεία της πόλης είτε δεν γίνεται, είτε γίνεται με πολλές δυσκολίες. Φυσικά οι υπεύθυνοι ρίχνουν πάλι τις ευθύνες στα "ακραία καιρικά φαινόμενα". Είναι οι συνήθεις δικαιολογίες είτε κάνει "καύσωνα" είτε έχει παγωνιά. Τα επιχειρήματά τους είναι τόσο σοβαρά όσο και τα επιχειρήματα του κ. Μπουτάρη με τις παγωμένες αλατιέρες.

Αυτό που συμβαίνει, όμως, είναι η έλλειψη προληπτικού σχεδιασμού σε τέτοιες αντίστοιχες περιπτώσεις, η έλλειψη υποδομών, η κακή συντήρηση του δικτύου ύδρευσης. Και όλα αυτά γιατί απλά κοστίζουν και δεν φέρνουν κέρδος. Και είναι λογικό όταν η ΕΥΑΘ έχει ιδιωτικοποιηθεί και λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, άσχετα με το τι προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και η διοίκησής της.

Για ακόμα όμως μια φορά, τη "νύφη" την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, που καλούνται να υποστούν εκτός από την ταλαιπωρία και τα έξοδα της επιδιόρθωσης των ζημιών. Το "μάρμαρο" πληρώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και των δήμων, που σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και μέσα από εξοντωτικά ωράρια, καλούνται να επιδιορθώσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση, οι δήμοι και οι επιχειρήσεις.

Να παρθούν τώρα μέτρα για: Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου ύδρευσης και την υδροδότηση των νοικοκυριών. Την αποζημίωσή των λαϊκών νοικοκυριών που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό. Αμεση αποκατάσταση των ζημιών ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και με ασφάλεια οι δημόσιες και δημοτικές δομές, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νοσοκομεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για τα προβλήματα από το χιονιά (2017-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ