Τετάρτη 18 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «360 CONNECT»
Οπλο μας η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας

Ανοιχτή επιστολή για την ανάγκη δημιουργίας ενός σωματείου για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο «Vodafone»

Από την περιφρούρηση της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη
Από την περιφρούρηση της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη
Την αναγκαιότητα κοινής οργάνωσης του αγώνα και ενότητας των εργαζομένων στον όμιλο «Vodafone» απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων τους, με την πολυδιάσπαση των εργαζομένων, αναδεικνύει με ανοιχτή επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «360 Connect», προς το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων (ΠΑΣΕ) «Vodafone» και όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλεί στη δημιουργία ενός σωματείου για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο «Vodafone», ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία δουλεύουν, ενός ενιαίου επιχειρησιακού σωματείου «που θα δώσει τη μάχη για μία ΣΣΕ στον όμιλο με εξίσωση όλων προς τα επάνω». Οπως επισημαίνει, από τις 12/1 έχει καλέσει το ΔΣ του ΠΑΣΕ «Vodafone» «για να συζητήσουμε πώς θα πετύχουμε την ενότητα αυτή στην πράξη».

Στην ανοιχτή του επιστολή, το Σωματείο Εργαζομένων στην «360 Connect» αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Από τον Αύγουστο του 2014 που ανακοινώθηκε η εξαγορά της "HOL" και της "360 Connect", σε συνδυασμό με τη λήξη της επιχειρησιακής Σύμβασης, έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση για τους εργαζόμενους συνολικά, που διαρκώς χειροτερεύει. Η πολυδιάσπαση των εργαζομένων, σε όλα πλέον τα τμήματα της επιχείρησης, έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να ξέρει με ποια σύμβαση και με ποιους όρους εργάζεται ο διπλανός του. Μαζί με τις όποιες επιχειρηματικές κινήσεις, η "Vodafone" εντείνει διαρκώς την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων. Απολύει παλιούς συναδέλφους που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα, με τον εκβιασμό των φανερών ή κρυφών "εθελούσιων" απολύσεων. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί την ενοικίαση από τρίτες εταιρείες ("Infoassist", "Adecco", CQS, "360 Connect", IBM, "Accenture"), τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με τα 4ωρα, 5ωρα, 6ωρα σε όλη την έκταση των εργασιών μέσα στον όμιλο "Vodafone"».

Οπως αναφέρει, σε μια προσπάθεια να «νομιμοποιήσει» τη διάσπαση των εργαζομένων, η εργοδοσία έχει προτείνει στα δύο σωματεία (ΠΑΣΕ «Vodafone» και «360 Connect») την υπογραφή επιχειρησιακών Συμβάσεων, διαφορετικών μεταξύ τους, αφήνοντας εκτός Σύμβασης τους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους.

«Δεν υποκύψαμε στην προσπάθεια να διασπάσουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο, υπογράφοντας την πρόταση της διοίκησης», πρόταση που προέβλεπε αυξήσεις - ψίχουλα για λίγους εργαζόμενους στην «360 Connect». «Η ίδια η πείρα μας», εξηγεί το σωματείο, «δείχνει ότι έστω και ένας εργαζόμενος να υπάρχει με χειρότερους όρους τραβάει συνολικά τους εργαζόμενους προς τα κάτω. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο έχουμε συμμετάσχει σε όσες πρωτοβουλίες έχουμε κληθεί για την ενοποίηση των δυνάμεων, των κινητοποιήσεων, του αγώνα των εργαζομένων του ομίλου "Vodafone" και του κλάδου μας συνολικότερα».

Ενα σωματείο για όλους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας

«Το δικό μας όπλο πρέπει να είναι η ενότητα μεταξύ των εργαζομένων στον όμιλο "Vodafone" με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Είναι αντικειμενική ανάγκη να υπάρχει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ένα σωματείο, που με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων θα δυναμώσει τον αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με βάση τις ανάγκες μας», υπογραμμίζει το σωματείο.

Καλεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ομίλου να διεκδικήσουν με κοινό αγώνα: Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες, με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους και κατάργηση της «επινοικίασης» εργασίας. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες. Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές - συνδικαλιστικές ελευθερίες. Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στη φύση της εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ