Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Τζεντιλόνι - Μέρκελ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Για «Ευρώπη διπλής ακαμψίας» μίλησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, χτες, από το Βερολίνο όπου συνάντησε την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, με βασικά θέματα συζήτησης - σύμφωνα με την «Ντόιτσε Βέλε» - τις ευρωπαϊκές αλλά και τις διεθνείς «πολιτικές προκλήσεις».

Ο Ιταλός ηγέτης υποστήριξε - σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανσα» - ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι στην τρικυμία η Ευρώπη κινείται με ένα είδος ευελιξίας υπό όρους - πολύ άκαμπτη όσον αφορά τα δεκαδικά ψηφία των προϋπολογισμών, όμως πολύ ελαστική σε θεμελιώδη ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό». Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως Ρώμη και Βερολίνο θα εργαστούν από κοινού για την «επανεκκίνηση» του τρόπου που η Ευρώπη σκέφτεται για προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην ανάπτυξη, την εργασία, τις επενδύσεις, τους μετανάστες, αν και είναι γνωστές οι ενδοϊμπεριαλιστικές διαφωνίες και διεργασίες, όσον αφορά το μείγμα διαχείρισης σε μια σειρά μέτωπα. «Με την καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε για τη μοίρα της Ευρώπης: γνωρίζουμε ότι περνά μια δύσκολη φάση. Ιταλία και Γερμανία ανήκουμε στις χώρες που είναι πεπεισμένες για την εξαιρετική σημασία του μέλλοντος της Ευρώπης».

Από τη μεριά της, η Μέρκελ - όπως μετέδωσε η «Ντόιτσε Βέλε» - περιέλαβε μετανάστευση, εσωτερική ασφάλεια και ανάπτυξη στα βασικά καθήκοντα που η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει και υπογράμμισε ότι αν δεν αναληφθεί δράση σχετικά με την ανασφάλεια και την ανεργία, θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε κοντά μας τους πολίτες. Επίσης, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά όσον αφορά τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ειδικά τις διαπραγματεύσεις σε επιχειρηματικά και επενδυτικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ